Hagen-forsvinningen

Lørenskog-saken blir Netflix-serie

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog i oktober 2018. Hun er ikke funnet, og politiet etterforsker saken som et drap. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog i oktober 2018. Hun er ikke funnet, og politiet etterforsker saken som et drap. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
I oktober starter innspillingen av en Netflix-dramaserie om forsvinningssaken i Lørenskog. Den handler ikke om skyldspørsmålet, understreker skaperne.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen blir Netflix-serie.

Ifølge Aftenposten får serien premiere på Netflix i 2022.

– Vi mener det er viktig og riktig å gjøre dette nå, sier manusforfatter Nikolaj Frobenius.

Også Stephen Uhlander er med som manusforfatter, og Gjyljeta Berisha og Erik Skjoldbjærg har regi. På rollelista står blant andre Henrik Rafaelsen, Yngvild Grotmol, Victoria Ose og Christian Rubeck.

– Vår serie handler ikke om skyldspørsmålet, men nettopp om hvordan den uløste saken påvirker og er med på å forme våre forestillinger. Hva skjer med oss som samfunn når vi ikke vet? spør manusforfatteren – som mener serien vil stå seg uansett utfall av etterforskningen.

Annonse

Les også: Dette må være noe av det verste som har blitt laget i Norge

Forsvunnet

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem 31. oktober 2018 og er ikke funnet. Ektemannen Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap, men nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Det er ingen tvil om at en slik serie vil medføre en voldsom belastning for min klient, sier advokat Svein Holden, som er Tom Hagens forsvarer.

Ifølge serieskaperne er familien orientert om serien. Ekteparet Hagen og de nærmeste pårørende vil ikke være sentrale i serien, ifølge regissør Erik Skjoldbjærg.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar