Vernissageguiden
Bergen

Dette er ukens beste åpninger i Bergen.

Uke 48
Kode har vært på shopping og inviterer publikum til å se innkjøpene. (Foto: Presse.)

En samling i vekst

Lurer du på hva Kode har investert i de siste årene? Nå kan du få svaret. På fredag inviterer museet publikum inn til utstillingen «First the Good News», hvor de viser fram det de har kjøpt med ekstra koronabevilgninger fra staten.

Hva vi har i vente, vites ei. Men museet skriver at de de siste årene har jobbet for å identifisere skeivheter og mangler i samlingen – da er det rett og rimelig å anta at det her vil være et bevisst forhold til kjønn og minoriteter, så vel som teknikker.

Stor og liten

På USF verftet åpner Anngjerd Rustad «Vi», en utstilling i to deler. Det første som møter publikum er et monumentalt maleri av en hval, mens man i det indre rommet vil kunne se små blyanttegninger av mennesker. Med andre ord en symbolsk kontrast både i teknikk og motiv.

Som utstillingens to deler antyder, jobber Rustad gjerne i både store og små formater – det inkluderer tegning, tekst, maleri og kunstnerbøker. At det også vil være bøker eller tekst tilstede i visningsrommet er på ingen måte usannsynlig.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar