Historisk pris til «Verdens verste menneske»

Nå er «Verdens verste menneske» ett skritt nærmere Oscar

Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren på «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo 15. oktober. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren på «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo 15. oktober. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Historisk pris til «Verdens verste menneske»

Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint.

Medlemmene av filmkritikerlaget i New York, New York Film Critics Circle (NYFCC), er som regel de første blant laugene i USA som kårer de beste filmene innen ulike kategorier for året som er gått. For særlig filmene innen kategorien beste utenlandske film vil en kåring medføre en synlighet som kan bli avgjørende for sjansene til å bli nominert til en Oscar.

Produsent Thomas Robsahm sier en norsk film aldri har hatt større sjanse til en Oscar.

– Jeg er selvsagt ikke objektiv, men dette er jeg ikke i tvil om: vi har aldri før hatt en større sjanse til å vinne en Oscar. Aldri før har en norsk film blitt framhevet som favoritt i USA før den ble valgt som norsk kandidat, sier han til Rushprint.

Annonse

Filmen rundet forrige helg et besøkstall på 200.000 etter en drøy måned på kino bare i Norge.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar