Bedt om å lære og reflektere

Whoopi Goldberg utestenges for Holocaust-uttalelser

Whoopi Goldberg får to ukers pause fra TV-skjermen. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, File/NTB
Whoopi Goldberg får to ukers pause fra TV-skjermen. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, File/NTB
Sa at holocaust «ikke hadde med rasisme å gjøre».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Whoopi Goldberg utestenges for Holocaust-uttalelser

Komikeren Whoopi Goldberg er utestengt i to uker av den amerikanske TV-kanalen ABC etter uttalelser der hun påsto at holocaust «ikke hadde med rasisme å gjøre».

– Whoopi har beklaget uttalelsene, men jeg har bedt henne ta seg tid til å reflektere og lære hvordan de har virket på folk. Hele ABC News står sammen i solidaritet med våre jødiske kolleger, venner og familie, sier ABC News’ direktør Kim Godwin.

Goldberg er en av fem programledere for talkshowet The View, og under en diskusjon i programmet mandag påsto hun at holocaust – nazistenes utryddelse av seks millioner jøder – ikke hadde å gjøre med rasisme å gjøre, men kun om menneskets umenneskelighet overfor andre mennesker.

Dagen etter beklaget Goldberg seg på samme  program, men kritikken fra jødiske organisasjoner og andre har likevel ikke latt vente på seg.

Annonse

Til alt overmål kom uttalelsen under en diskusjon om et lokalt forbud mot den prisbelønnede grafiske romanen «Maus» i Tennessee. «Maus» handler om konsentrasjonsleirene og holocaust.

Les også: Terroroffer ble NFT

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar