Ga ut over 30 album

Jazzlegenden Pharoah Sanders er død

– Vi er knust over at Pharoah Sanders har gått bort. Han døde fredfullt, omringet av kjærlige familiemedlemmer og venner i Los Angeles, sier plateselskapet Luaka Bop i en uttalelse lørdag. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/File.)
– Vi er knust over at Pharoah Sanders har gått bort. Han døde fredfullt, omringet av kjærlige familiemedlemmer og venner i Los Angeles, sier plateselskapet Luaka Bop i en uttalelse lørdag. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/File.)
Den amerikanske jazzsaksofonisten og komponisten Pharoah Sanders er død, 81 år gammel, opplyser plateselskapet hans.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den amerikanske jazzsaksofonisten og komponisten Pharoah Sanders er død, 81 år gammel, opplyser plateselskapet hans.

– Vi er knust over at Pharoah Sanders har gått bort. Han døde fredfullt, omringet av kjærlige familiemedlemmer og venner i Los Angeles, sier plateselskapet Luaka Bop i en uttalelse lørdag.

Sanders ble født i Little Rock i Arkansas og fikk fornavnet Farrell. Navnet Pharoah fikk han av musikeren Sun Ra som han jobbet med i New York på 1960-tallet.

Sanders spilte også sammen med John og Alice Coltrane og samarbeidet med en lang rekker artister fram til sin død. I 2021 slapp han platen «Promises» sammen med den britiske elektronikaartisten Floating Points.

Sanders omtales som en svært oppfinnsom tenorsaksofonist. Han utga over 30 album og ble av jazzkjennere hyllet for sin spirituelle stil.

Annonse

Hans mest kjente verk er 33 minutter lange «The Creator Has a Master Plan» fra albumet «Karma», som ble utgitt i 1969.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar