Tagget og laget kvalm

Aktivister limte seg fast til Warhol-kunstverk

Onsdagens protest var den foreløpig siste i en rekke lignende demonstrasjoner rettet mot berømte kunstverk verden rundt. (Foto: Skjermdump.)
Onsdagens protest var den foreløpig siste i en rekke lignende demonstrasjoner rettet mot berømte kunstverk verden rundt. (Foto: Skjermdump.)
Aktivister limte seg onsdag fast til et Andy Warhol-kunstverk på nasjonalgalleriet i Australias hovedstad Canberra.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Aktivister limte seg onsdag fast til et Andy Warhol-kunstverk på nasjonalgalleriet i Australias hovedstad Canberra.

Aktivistene tilhører en gruppe som kaller seg selv «Stop Fossil Fuel Subsidies Australia».

Warhols berømte «Campbell’s Soup»-kunstverk var uskadd etter hendelsen der aktivistene limte fast hendene sine, ettersom det var beskyttet med gjennomsiktig deksel.

Les også: «Kaster» Van Gogh på «tomatsuppe»

Onsdagens protest var den foreløpig siste i en rekke lignende demonstrasjoner rettet mot berømte kunstverk verden rundt.

Annonse

Blant andre verker som har fått gjennomgå den siste tiden, enten ved at aktivister har limt hendene på dem eller ved å kaste suppe på kunstverkene, er Leonardo da Vincis «Mona Lisa» i Paris, Vincent van Goghs «Solsikker» i London, van Goghs «Såmannen» i Roma og «Pike med perleøredobb» i Haag, og Francisco Goya-maleriene «Den påkledde Maja» og «Den nakne Maja» i Madrid. Alle maleriene var dekket med glass.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar