– Stor interesse

Doblet påmelding til «kulturlivets Arendalsuka»

– Vi har registrert stor interesse for arrangementet og måtte øke kapasiteten etter at programpåmeldingen stengte i mars, sier Monica Larsson, som er generalsekretær i Norsk Kulturforum og initiativtakeren til arrangementet. (Foto: Norsk kulturforum.)
– Vi har registrert stor interesse for arrangementet og måtte øke kapasiteten etter at programpåmeldingen stengte i mars, sier Monica Larsson, som er generalsekretær i Norsk Kulturforum og initiativtakeren til arrangementet. (Foto: Norsk kulturforum.)
Mer enn 120 aktører er påmeldt til Kulturytring, der de skal møtes for å diskutere kunst- og kulturpolitikk. Det er en dobling siden 2021, ifølge arrangøren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mer enn 120 aktører er påmeldt til Kulturytring, der de skal møtes for å diskutere kunst- og kulturpolitikk. Det er en dobling siden 2021, ifølge arrangøren.

– Vi har registrert stor interesse for arrangementet og måtte øke kapasiteten etter at programpåmeldingen stengte i mars, sier Monica Larsson, som er generalsekretær i Norsk Kulturforum og initiativtakeren til arrangementet.

Stortingspresident Masud Garakhani og kulturminister Anette Trettebergstuen (begge Ap) vil være til stede ved åpningen, der musiker og samfunnsdebattant Ella Marie Hætta Isaksen skal holde appell.

Les også: Her er oversikten over årets arrangører under årets Kulturytring Drammen

I tillegg møter blant andre direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv, Norad-direktør Bård Vegar Solhjell og Nasjonalmuseets styreleder Maria Morræus Hansen.

Annonse

Det faglige programmet skal omhandle blant annet kulturpolitikk i valgkampen, ytringskultur, bærekraft og mangfold, litteraturpolitikk og kulturarv, opplyser arrangøren.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar