Surr fra Høyre-politiker Tjeran T. Vinje

Nettavisen kan ikke godta at våre medarbeidere blir utsatt for vold i en landsmøtesammenheng, og den naturlige oppfølgingen var å ta oppførselen til Fremskrittspartiets (FRP) politiker Lars-Petter Solås opp med partiet, skriver Gunnar Stavrum i sitt svar til Tjeran Vinje (bildet). (Foto: Privat.)
Nettavisen kan ikke godta at våre medarbeidere blir utsatt for vold i en landsmøtesammenheng, og den naturlige oppfølgingen var å ta oppførselen til Fremskrittspartiets (FRP) politiker Lars-Petter Solås opp med partiet, skriver Gunnar Stavrum i sitt svar til Tjeran Vinje (bildet). (Foto: Privat.)
Vinjes innlegg om våre motiver er så spekulativt og konspirativt at det er mest underholdende, skriver Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Oslo Høyre-politiker Tjeran Tham Vinje fikk medhold i sin klage på at Lars-Petter Solås ble strøket fra FRPs valgliste. I et debattinnlegg rettet han kritikk mot Nettavisens rolle, og får her svar fra redaktøren.

I et usedvanlig konspiratorisk debattinnlegg fremstiller Høyre-politiker Tjeran T. Vinje min rolle som både anklager og dommer, men i beste fall er Nettavisens medarbeidere ofre og vitner.

Saken dreier seg om oppførselen til Fremskrittspartiets (FRP) politiker Lars-Petter Solås overfor flere journalister på partiets landsmøte, og partiets beslutning om å ekskludere politikeren og be ham trekke seg fra valglisten.

Nettavisen kan ikke godta at våre medarbeidere blir utsatt for vold i en landsmøtesammenheng, og den naturlige oppfølgingen var å ta hendelsen opp med partiet.

Solås valgte umiddelbart å beklage sin oppførsel, og partiet gjorde videre undersøkelser før FRP konkluderte i saken.

Annonse

Nettavisen har ingen rolle i partiets beslutning. Våre medarbeidere svarte på spørsmål om hva som hadde skjedd. Så vidt jeg vet, bidro også Lars-Petter Solås og andre vitner i å kartlegge hendelsene slik at Fremskrittspartiet skulle få et overblikk.

Les også: Hevder media har kansellert «nachspiel-politiker». Nå tar han saken til departementet

En selvfølge

Fremskrittspartiets konklusjon var å ekskludere politikeren.

Partileder Sylvi Listhaug begrunnet det med at tilliten var borte etter en adferd partiet har nulltoleranse for, og at det skal være trygt å være blant FRP-ere i alle sammenhenger, for journalister og andre.

Jeg registrerer at Lars-Petter Solås har beklaget sin oppførsel og bedt om å få trekke seg fra valglisten.

Resten av Vinjes innlegg om våre motiver er så spekulativt og konspirativt at det er mest underholdende. Nettavisens eneste motiv i saken er å forsikre oss om at våre journalister kan ha en trygg arbeidssituasjon på partiarrangementer, uansett parti. Det burde være en selvfølge.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar