Vernissageguiden
Trondheim

Dette er utstillingene du burde få med deg i Trondheim i sommer

Trondheim kunstmuseum holder Lorch Schive-utstillingen. (Foto: presse.)

Kunstnernes pris

Sommeren er her og det betyr dessverre også at Vernissageguiden tar seg en velfortjent ferie.

Men frykt ikke, for selv om det er et opphold i nye utstillingsåpninger, så er sommeren også en perfekt mulighet for å titte innom alle de utstillingene man kanskje ikke rekker i en hektisk hverdag.

Du kan for eksempel fortsatt se de nominerte til Lorck Schive kunstpris ved Trondheim kunstmuseum.

De nominerte kunstnerne er: Anna Daniell, Ane Graff, Joar Nango og Ahmed Umar. Lorck Schive Kunstpris omtales ofte som kunstnernes pris til kunstnerne.

Den deles ut annet hvert år ved Trondheim kunstmuseum og bidrar til at det skapes fire nye verk til museets saler, og av fire av landets fremste kunstnere.

Formålet med prisen og prisutstillingen er å skape debatt og interesse rundt samtidskunsten ved å hedre fremragende kunstnere.

Gruppeutstilling ved Trondheim kunsthall.

Kroppens minner

Kunsthall Trondheim holder denne sommeren gruppeutstillingen «Body of memory (From neurons to the sea)».

I utstillingen undersøker kunstnerne rollen som minner spiller i konstruksjonen av en persons selvoppfatning, og hvordan identitet, som erindring, er noe som formes av erfaring, historie, kunnskap om våre kropper, samt andre faktorer.

Utstillingen er inspirert av den psykologiske «vendingen» bort fra metafysikk og religion, og mot ideen om at det å huske hvem vi var bidrar til å forme og påvirke hvem vi er, og hva vi skal bli.

Kunstnere i utstillingen er Stephanie Comilang, Binta Diaw, Tuan Andrew Nguyen, Thuy-Han Nguyen-Chi, Helene Nymann, Tai Shani, Libita Sibungu, Simon Speiser og Yngvild Sæter.

Utstillingen «Liv» med Therese Myran. (Foto: Presse.)

Livet i skogen

I utstillingen den andre utstillingen på KUK tar kunstner Therese Myran for seg det største av alt: Livet.

I utstillingen, titulert «Liv»  utforsker kunstneren ulike medier og materialer som maleri, broderi og skulptur.

Dette høres kanskje vagt ut, men med sitt ekspressive uttrykk og frodige fargepalett overbeviser likevel Myran oss om at hun er vel verdt å få med seg.

Motivene er organiske og vi møter en lekenhet i hennes sammenstillinger av både uttrykk, materialer og motiv.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar