Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 3
Auguste Herbins maleri «Blanc» fra 1947 er ett av dem du kan se fra Erling Nebys samling. (Foto: Kode.)

Geometrisk perspektiv

Om du elsket geometri på barneskolen, vil du elske denne utstillingen. «Kvadratets hjerte» viser verk fra Erling Nebys samling.

Det geometrisk-abstrakte formspråket, innen kunsten gjerne kalt konkret kunst, gir en fargesterk og sprudlende opplevelse nå i vinterens gåre mørke.

Samlingen inneholder verk av kunstnere som Victor Vasarely, Auguste Herbin, Carmen Herrera og Josef Albers, norske Aase Texmon Rygh og Gunnar S. Gundersen, og svenske Olle Bærtling.

Nebys kunstsamling spenner over europeisk, amerikansk og nordisk kunst, og gir et personlig perspektiv på den konkrete kunstens posisjoner, arv og virkningshistorie.

I «Communities in Movement» ser man samhold i flere variasjoner, også som provisorisk telt. (Foto: Presse.)

Samhold i bevegelse

Hva er det som skaper samhold? Tenåringer som samles om natten eller kolonihager i nabolaget? Internasjonal solidaritet eller underjordiske biblioteker fulle av forbudte bøker? Dette prøver de å finne ut av på Kunsthall 3,14 i Bergen.

Utstillingen ser på samhold som en handling. Utstillingen har tre deler, som presenterer hvert sitt sett med verk og temaer. De tre delene «Self-Built», «Exit» og «Creature» leker med samhold på ulike måter, og utfra bildene ser det ikke ut til å mangle på kreativitet og utforskertrang.

Denne utstillingen har stått en stund, men om den har gått under radaren vår, kan det hende den har gått under andres også.

«Vinterpresentasjon» ved Høyersten Contemporary. (Foto: Presse.)

Siste sjanse

ra utflytende maksimalisme på 3,14, er det rent og ryddig på Høyersten Contemporary.

Denne uken er også siste sjanse til å se Høyersten Contemporerys vinterpresentasjon.

De viser en rekke mindre kjente kunstnere, presentert som folk galleriet selv mener vi burde møte. Og vet du hva, vi tror også vi vil møte dem. Ingenting er mer spennende å se nye kunstnere, plutselig vanker det en ny favoritt. I verste fall har du sett litt kunst du ikke elsker, men det er verdt risken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar