Gåte må bytte tekst før MGP-finalen

Gåte er klare for finalen i Melodi Grand Prix, men må skrive om teksten. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Gåte er klare for finalen i Melodi Grand Prix, men må skrive om teksten. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Melodi Grand Prix-finalist Gåte får ikke bruke tusen år gamle tekstlinjer og må dermed skrive helt ny tekst til sin låt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Bidraget deres «Ulveham» baserer seg på et gammelt kulokk, og tekstlinjene er hentet fra en 1000 år gammel middelalderballade, skriver NRK.

Kanalen forklarer at musikkonkurransen er for originalskrevet musikk. Gåte må derfor fremføre bidraget sitt med nyskrevet tekst i finalen 3. februar.

– Låtens tittel og historiske tematikk vil bestå, sier musikkansvarlig Stig Karlsen.

MGP-bidraget ble sendt til vurdering hos EBU, i tilfelle Gåte skulle ta seieren neste lørdag. Arrangøren har godkjent kulokken for deltakelse i Eurovision Song Contest.

Annonse

Selv om lokken er godkjent for bruk i Eurovision, velger NRK å gjøre endringer i låtteksten.

– Vi ser på dette som potensielt problematisk i forhold til regelverket, og MGP har selv bedt Gåte skrive en ny tekst. Dette er EBU informert om, sier Karlsen og understreker at det ikke dreier seg om plagiat.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar