BBC:

Mel B blir æresdoktor for innsatsen for familievoldsofre

Spice Girls-medlemmet Mel B kan vifte med ny og heftig tittel. (Foto: Presse.)
Spice Girls-medlemmet Mel B kan vifte med ny og heftig tittel. (Foto: Presse.)
Mel B blir æresdoktor ved Leeds Beckett-universitetet i England for sitt arbeid med å støtte ofrene for vold i nære relasjoner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spice Girls medlemmet Mel B blir æresdoktor ved Leeds Becket-universitet i England.

Spice Girls-medlemmet vil motta æresdoktoratet ved en seremoni i august, melder BBC.

Melanie Brown ble selv en forkjemper for familievoldsofre etter å ha forlatt det hun beskriver som et voldelig forhold.

Hun har høstet stor anerkjennelse for innsatsen og ble i 2018 utnevnt til beskytter av organisasjonen Women’s Aid. I 2022 mottok hun ordenen MBE for arbeidet med veldedige formål og sårbare kvinner.

– En utrolig ære, sier Mel B i en uttalelse om æresdoktoratet ved universitetet i hjembyen, der hun selv har studert traumebevisst omsorg i voksen alder.

Annonse

Roses av professor

– Da jeg forlot ekteskapet, sa jeg til venner og familie at jeg drømte om å gå på universitetet, men jeg tror ikke de tok det på alvor. Dette ga meg en mulighet til faktisk å gjøre det, sier hun.

Professor Peter Slee, viserektor ved Leeds Beckett-universitetet, roser hvordan Spice Girls-kjendisen har brukt sin plattform for å kjempe for dem som har opplevd det samme som henne.

Hennes amerikanske eksmann har gjentatte ganger benektet påstandene om fysisk, følelsesmessig og finansielt misbruk som Mel B har kommet med i intervjuer og i bokform. Han har omsorgen for parets 12 år gamle datter. I slutten av mai saksøkte han ekskona for ærekrenkelser, meldte amerikanske medier.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar