Hva er greia med frokostmøte, egentlig?

Sentralen og Restaurant Hitchhiker er sentralt plassert i Kvadraturen, midt mellom Oslo S og Nationaltheatret. Trikk, buss og T-bane stopper rett ved. (Foto: Eik&Friends.)
Sentralen og Restaurant Hitchhiker er sentralt plassert i Kvadraturen, midt mellom Oslo S og Nationaltheatret. Trikk, buss og T-bane stopper rett ved. (Foto: Eik&Friends.)
Hva er vitsen med å arrangere frokostmøte, og hvorfor er Restaurant Hitchhiker på Sentralen i Oslo det perfekte lokalet?
Saken er Sentralen har flere lokaler som passer til frokostmøter. Nå er også Restaurant Hitchhiker oppgradert og spesielt bra tilpasset frokostmøter for opptil 100 personer.
Om annonsøren Sentralen er et allsidig arrangementshus for alle typer arrangementer, og leier ut lokaler til kulturproduksjoner, konferanser, kommersielle arrangementer og eventer. Sentralen er sentralt plassert i Kvadraturen i Oslo sentrum, mellom Egertorget og Akershus festning, og er lett tilgjengelig med både trikk, T-bane og tog.

Det er en regnfylt tirsdagsmorgen i oktober, men på Sentralen yrer det av liv.

Markedsføringsbyrået Synlighet har leid restauranten Hitchhiker til frokostmøte. Byråleder Øystein Opperud står ved inngangspartiet og håndhilser på gjestene idet de kommer inn.

Sentralen – Oslos mest sentrale beliggenhet

Paraplyer lukkes og høstjakker ristes, samtidig som lokalet fylles opp. Opperud nevner aller først Sentralens beliggenhet som en supergod grunn til å arrangere frokostmøte i akkurat dette lokalet.

Sentralen ligger i Kvadraturen, midt mellom Oslo S og Nationaltheatret. Trikk, buss og T-bane stopper rett ved.

Annonse

– Alle kan lett komme seg til og fra frokostmøtet. Det er praktisk for gjestene. Atmosfæren i lokalet er god, og restauranten er kul, sier Opperud.

Det er en unik varme i restauranten Hitchhiker. Noe særegent oppstår idet den nakne betongen, fra da bygget huset Christiania Sparebank på 1800-tallet, møter dagens asiatisk-inspirerte interiør.

Sentralen har flere lokaler som passer til frokostmøter. Nå er også Restaurant Hitchhiker oppgradert og spesielt bra tilpasset frokostmøter for opptil 100 personer. (Foto: Ingrid Kirchoff/Sentralen.)
Sentralen har flere lokaler som passer til frokostmøter. Nå er også Restaurant Hitchhiker oppgradert og spesielt bra tilpasset frokostmøter for opptil 100 personer. (Foto: Ingrid Kirchoff/Sentralen.)

Oppskriften på et vellykket frokostmøte

– Hvorfor arrangerer Synlighet frokostmøter?

– Det dreier seg om å møte markedet, se hver enkelt kunde og formidle kunnskap. Vi får vist frem et miljø som kan mye på disse frokostmøtene. Vi får rett og slett vist hvem vi er. Dette er vår måte å ta posisjon som en oppdatert aktør på. Frokostmøter er et viktig ledd i markedsføringen.

Opperud mener du bør være tidlig ute og booke lokale til frokostmøte opptil et par måneder i forveien, spesielt om du er ny i gamet. Da kan du bruke tiden frem mot frokostmøtet på å bygge kontaktlister.

– Hvorfor er det så viktig å bygge lister?

– Når mulige kunder, ansatte og samarbeidspartnere melder seg på frokostmøter, får vi kontaktinformasjonen deres. Da kan vi fortsette kommunikasjonen, via andre kanaler, når møtet er avsluttet.

Han forteller at frokostmøtene bidrar til verdifulle utvidelser av nettverket hver eneste gang.

– Vi har titusener i vår kontaktliste som vi inviterer til frokostmøtene, etter å ha bygget lister i mange år. Møtet i dag ble utsolgt på åtte timer, og vi hadde også en lang venteliste.

Han legger til at restauranten på Sentralen ikke bare er optimal med tanke på lokale og beliggenhet, men at alle som jobber på Sentralen, er proffe, imøtekommende og hyggelige.

– Som kunde her på Sentralen føler du deg sett.

Frokostmøter er perfekt for å møte mulige kunder, ansatte og samarbeidspartnere. (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)
Frokostmøter er perfekt for å møte mulige kunder, ansatte og samarbeidspartnere. (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)

Sentralen fikser alt

Rikke Haakenstuen, leder for marked og kommunikasjon på Sentralen, syklet til jobb i dag og har fortsatt et par regndråper glitrende i håret. Hun peker mot de enorme vinduene som inviterer bybildet helt inn i restauranten og sier at folk liker den spesielle stemningen de gir.

– På Sentralen gjennomfører vi flere tusen arrangementer i året. Bookingavdelingen vår kan alt om priser, pakker, hva som er mulig og når det er ledig.

Etter å ha booket lokale kommer du til de erfarne og flinke produsentene våre. De hjelper deg gjennom alt det praktiske med arrangementet ditt. Om du har glemt noe, husker de det.

Hun titter mot de store vinduene. Restauranten er fargerik og innbydende. Den våte asfalten i Tollbugata sender glimt av lys inn. Nesten som store glassmalerier males bybildet inn i restauranten.

– Når gjestene kommer, er alt tilrettelagt for at frokostmøtet skal bli vellykket. Vi fikser oppskåret frukt, påsmurte croissanter, juice og kaffe for deg og dine gjester.

Sentralen rydder bort Hitchhikers bord og stoler, og lager et hyggelig kinooppsett. I restauranten er det plass til 100 gjester.

– Lokalet er så sentralt og tilrettelagt at et frokostmøte nesten kan oppleves som et kafébesøk på vei til jobb!

På Sentralen er lokalet så sentralt og tilrettelagt at et frokostmøte nesten kan oppleves som et kafébesøk på vei til jobb! (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)
På Sentralen er lokalet så sentralt og tilrettelagt at et frokostmøte nesten kan oppleves som et kafébesøk på vei til jobb! (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)

Et velsmurt maskineri

Kommunikasjonsmedarbeider på Sentralen, Ingrid Kirchoff, viser vei videre gjennom restaurantlokalet.

Hun stopper og peker opp i taket, der lerretet vanligvis er skjult mellom takbjelkene.

– Alt utstyr er klart til bruk. Når du skal holde frokostmøtet ditt, trenger du bare tenke på din egen presentasjon, som du plugger rett i.

Når du booker frokostmøte på Sentralen, er projektor og lerret, to mikrofoner og tilkobling til lyd gjort klart for bruk. Trenger du hjelp til å bruke utstyret, får du selvfølgelig hjelp av Sentralens vertskap.

Det er også mulig å booke en av Sentralens flinke teknikere ved behov, for eksempel om du ønsker å gjøre videoopptak eller strømme arrangementet.

På Sentralen er lokalet så sentralt og tilrettelagt at et frokostmøte nesten kan oppleves som et kafébesøk på vei til jobb! (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)
Sentralen gjennomfører flere tusen arrangementer i året og er et velsmurt maskineri. Når du skal holde frokostmøtet ditt, er både servering og teknisk utstyr allerede gjort klart for deg og dine gjester. (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)

Er du interessert i å arrangere frokostmøte på Sentralen?

Sentralen er hele Oslos arrangementshus – for aller typer arrangementer. Fullstendig oversikt over alle lokaler til leie finner du her.

Sentralen har flere lokaler som passer til frokostmøter. Nå er også restauranten Hitchhiker oppgradert og spesielt bra tilpasset frokostmøter for opptil 100 personer.

For å booke lokale kan du sende en uforpliktende forspørsel gjennom Sentralens bookingskjema. Du kan også sende en e-post til [email protected] eller ringe på 22 47 25 00.

Ønsker dere å se de ulike lokalene, tar vi dere gjerne imot på en gratis befaring. Dette må avtales i forkant, slik at vi kan være sikre på at lokalene er ledige dagen dere ønsker å se.

Om dere velger å leie lokale hos oss, vil en av våre produsenter planlegge frokostmøtet sammen med dere.

Frokostmøtene bidrar til verdifulle utvidelser av nettverket hver eneste gang. (Foto: Tonje Speilberg Bentsen / Sentralen.)
Frokostmøtene bidrar til verdifulle utvidelser av nettverket hver eneste gang. (Foto: Tonje Speilberg Bentsen/Sentralen.)

Umiddelbar effekt

Noen dager senere forteller Øystein Opperud i Synlighet at frokostmøtet resulterte i tre jobbsøkere allerede da de var på vei ut av arrangementet. Byrået fikk dessuten solgt to foredrag, og de fikk bestilling på markedsanalyser.

– Frokostmøtet på Sentralen ga en umiddelbar effekt!

Les også: Få 20 prosent rabatt på leie av podcaststudio hos Sentralen

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
Ervin Kohn
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen publiserer tankevekkende innlegg i samfunnsdebatten, og fordi jeg bryr meg om de som leser avisen.


Ervin Kohn
Jødisk tenker
Janne Wilberg
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Snorre Klanderud
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi det er avisen som virkelig forstår samtiden. De er seriøse og lesverdige på kultur og politikk, men uten å bli jålete, sånn at alle kan være med og forstå den kompliserte virkeligheten.


Snorre Klanderud
Influenser
Anine Kierulf
– Mangfold i de redigerte medier er en demokratisk forutsetning. Jeg leser kulturavisen Subjekt fordi kulturkrig også er kultur. Anbefales særlig for folk med lavt blodtrykk.


Anine Kierulf
Jurist
Mímir Kristjánsson
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
Amrit Kaur
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de utfordrer dagsordenen. Selv om jeg ikke alltid er enig, så er det forfriskende å lese meninger som utfordrer status quo.


Amrit Kaur
Leder i Rød ungdom
Alexander Tenvik
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg er interessert i kultur, og fordi de har en stor bredde i dekningen sin.


Alexander Tenvik
Kunstner
Morten Traavik

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør der andre tier.



Morten Traavik
Kunstner
Mohammad Usman Rana
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen skiller seg ut med skarpe analyser, intellektuell friksjon, ekte meningsmangfold og mot til å stille spørsmål ved zeitgeist. Som muslimsk tenker har jeg opplevd slike medier som anti-islamske, men ikke Subjekt.


Mohammad Usman Rana
Muslimsk tenker
Anette Trettebergstuen
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen fyrer opp feeden min nesten ukentlig, og jeg må selvsagt følge med der det skjer. Og de skriver om kulturstoff andre har sluttet å dekke.


Anette Trettebergstuen
Stortingsrepresentant (AP)
Einar Øverenget
Jeg abonnerer på Subjekt fordi det inviterer meg til å tenke.


Einar Øverenget
Filosof
Hedvig Montgomery

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi kultur og politikk trenger flere stemmer og plattformer i Norge. På Subjekt blir jeg orientert og irritert, opplyst og engasjert. Og kjeder meg i hvert fall ikke!



Hedvig Montgomery
Psykolog
Asle Toje
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen er maktkritisk og uredd. Det er forfriskende.


Asle Toje
Nestleder i Nobelkomitéen
Simen Velle

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å løfte prinsipielle debatter, og stå i dem når det stormer. Medie-Norge hadde vært fattigere uten Subjekts aktive bidrag til samfunnsdebatten.



Simen Velle
Leder i FPU
Benedikte Høgberg
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi det er viktig for meg personlig å lese et bredt spekter med nyheter og meninger for å gjøre de gode samfunnsanalysene.


Benedikte Høgberg
Trym Ruud

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er en av de få virkelig frie avisene i Norge. De dekker kunst, kultur og samfunn med integritet, uten å bøye seg for staten eller kommersielt press. De skriver ærlig, modig og ufiltrert, og gir rom til stemmer og kunstnere som ellers ikke blir sett. Det er derfor Subjekt vokser, og derfor jeg støtter dem.



Trym Ruud
Kunstner
Agnes Moxnes
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
Hadle Bjuland

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi det er en avis som setter mangfold høyt, og som mener det. Subjekt våger å ta inn flere perspektiver.



Hadle Bjuland
Leder i KRFU
Susanne Kaluza

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi vi trenger mer, ikke mindre  kulturjournalistikk i Norge. Og så synes jeg det er viktig å følge med på tendenser, nyheter og meninger på tvers av det politiske spekteret, både saker jeg er enige i og saker jeg er uenige i.



Susanne Kaluza
Litteraturhussjef i Oslo
Trine Skei Grande
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Direktør i Forleggerforeningen
Ari Bajgora
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har interessante og spennende vinklinger på aktuelle saker.


Ari Bajgora
Rapper
Adrian Eilertsen

– Jeg abonnerer på Subjekt fordi vi trenger flere aviser som står utenfor de store mediekonserne.



Adrian Eilertsen
King Skurk One
Sarah Gaulin
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM