Kunstsilo søker direktør

Et museum i verdensklasse

Kunstsilo ligger i hjertet av Kristiansand og er mer enn et museum. Det er et arkitektonisk signalbygg som rommer verdens største samling av nordisk modernisme, en møteplass for kultur og kreativitet, og en motor for kunstnerisk innovasjon. Kunstsilo skal bli et av de mest innflytelsesrike kunstmuseene i Norden, og søker nå en leder som kan ta museet dit.

Kunstsilo beveger, beriker, begeistrer og bryter ned siloer gjennom kunsten og gjestenes møter med den. Museet skal senke terskelen, åpne opp, invitere og inkludere – Kunstsilo skal være for alle, og ta del i samfunnsutviklingen ved å utfordre.

Som direktør for Kunstsilo vil du sette en ny standard for hva et moderne kunstmuseum kan være, og få de beste utstillingene i verden til Kristiansand. Du skal videreutvikle og implementere strategier som posisjonerer Kunstsilo som en banebrytende aktør på den globale kunstscenen og fremme innovasjon gjennom å skape og støtte dristige, nyskapende prosjekter og utstillinger som utfordrer grenser og tenker nytt.

Vi ser etter en ambisiøs og resultatorientert leder, med gjennomføringskraft og dokumenterte resultater. Du evner å utvikle og implementere banebrytende ideer, og inspirerer og engasjerer teamet ditt ved å skape en kultur der alt er mulig. Kunst engasjerer deg, og du forstår de dynamiske kravene til et museum i verdensklasse. Du evner å bygge sterke relasjoner på tvers av ulike miljøer og kulturer, og å ta plass i det offentlige ordskiftet. Som leder identifiserer du deg med Kunstsilos verdier: Modig, handlekraftig, inkluderende, raus. Sammen med dyktige kolleger skal du forvalte og videreutvikle et inkluderende og inspirerende miljø der gjester og ansatte føler seg verdsatt og motivert.

For å lykkes i rollen bør du bo i Kristiansand-regionen, og det kan være en fordel at du behersker skandinavisk. Stillingen er et åremål på 5 år, med mulighet for forlengelse.

Er du klar for å ta Kunstsilo til nye høyder? Ta kontakt med Visindi ved Mona Wille, tlf. 402 15 106, Tonje Støver Knutsen, tlf. 477 10 611 eller Anna Camilla Øynes tlf. 414 73 696. Søknad med CV sendes senest innen 13. august 2024.

Om Kunstsilo

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som har blitt forvandlet til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet rommer Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, samt tidligere Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg finnes internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Mulighetene for utleie av lokaler, møtevirksomhet, selskap, guidede gruppeturer i bygget og utstillingene, samt mat og drikke spiller sentrale roller for mangfold og dynamikk i et bygg som Kunstsilo. Organisasjonen består av nærmere 90 ansatte, og skal betjene om lag 150.000 gjester i året fra hele verden.

Utstillingsverter LIAF
Nordnorsk Kunstnersenter
Praksisstudenter
CODA Oslo International Dance Festival
Dansepedagog
Sør-Varanger kulturskole
Frivillig
Månefestivalen
Stipend
Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere
Kulturskulelærar
Tysnes kommune
Direktør
Kunstsilo
Teatersjef
Teater Ibsen
Frivillige
Sementblues

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469