Filleristing av Krøsset

Code Walk filleristet Krøsset under by:Larm og beviste hvorfor de er et hett navn på den elektoniske klubbmusikk-scenen.

CODE WALK * * * * * *
Krøsset, By:Larm 2017.

Etter å ha møtt hverandre på Engelsholm Højskole i Danmark, startet den København-baserte elektronikaduoen Code Walk å spille. Fredag for et ivrig og dansende By:Larm-publikum.

Uttrykket er «typ» veldig alternativt. Halve bandet, han ene, står med synthesizeren, mens den andre hamrer løs på elektroniske trommer/pads. Besetningen er altså ikke stor, men musikken tung, hard og meget dansbar. Stor og dirrende bass fyller rommet, mens særere lyder glimter til av og til.

Settet går sin gang, til tross for litt lydproblemer i starten. Lyden går høyt og lavt, før de ber om klarere lyd på de elektroniske trommene. Det hamres løs nok en gang. Her er det i hvert fall enkelt å fordele arbeidsoppgavene.

Det lyder naturlig nok noe monotont, men vi dro ikke hit for å få et variert lydbilde heller. (Jo, da, vi legger merke til alle de ulike lydene som skytes inn og fader ut igjen. Og det er en klubbete berg- og dalbane hvor lyden går opp og ned på løpende bånd.) Synther som sprer seg utover lokalet. Smerz står midt i rommet og danser til den store gullmedaljen.

Etter å fundert på om man har hørt den samme låten i et kvarter, glimter den forsiktig bort, og det settes omsider i gang noe variasjon i settet — og gutta drar i gang med helt andre vibber. Det lyder mer dansbart og med tyngre synther og enda mer variasjon i trommingen.

Smerz bryter seg løs fra dansingen og løper opp på scenen. Endelig noe som bryter ordentlig opp. Det er mer nynning enn synging på «Guess What» — men opplevelsen tar seg opp betraktelig. Selv om det er et mindretall av gloser som blir servert. Smerz er også bosatt i København, og det er ingen hemmelighet at elektronisk klubbmusikk er godt presentert der. Blant annet med festivalen Distortion som en av de største. Smerz spilte også egne konserter på By:Larm i fjor.

Smerz forlater scenen til fordel for de danske guttene som fortsetter der de slapp — nemlig med å filleriste Krøsset.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.