Fra 1 til 10

Fra 1 til 10 med Bent Høie (H)

(Foto: CF Wesenberg.)
(Foto: CF Wesenberg.)
Vi har stilt nestlederen i Høyre, helse- og omsorgsministeren sjøl, til veggs i det eneste intervjuformatet som teller.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fra 1 til 10 er det eneste intervjuformatet som teller. Denne gangen med Bent Høie.

Denne spalten ble til fordi at vi har mistet tellinga på det meste. Hvor nøyaktige er egentlig de politiske meningsmålingene i forkant av valget, hvor gammel er Kim Jong-Un og hvilke fire ord bruker helse- og omsorgsministeren for å beskrive seg selv?

For å finne orden igjen, har vi laget spalten «Fra 1 til 10» — det eneste intervjuformatet som teller! Nå tilbake med en rekke med toppolitikere. Neste ut: Andre nestleder i Høyre og Helse- og omsorgsministeren sjøl, Bent Høie.

– Hvis du måttet byttet ministerpost med ÉN annen politiker i dag. Hvem ville det vært, og hvorfor? Vedkommende får i så fall også din stilling.

– Solveig Horne, fordi vi begge deler et sterkt engasjement for barn og unge og ønsker at barnevernet og helsetjenesten skal jobbe mer integrert for å hjelpe barna bedre. Hvis vi hadde byttet jobb for en periode, hadde vi begge tilført våre områder kunnskap fra den andre tjenestenes perspektiv. Men det måtte vært for en kort periode, fordi jeg ha mye ugjort som helseminister fortsatt

Annonse

– Hvilke TO bøker skulle du ønske at Audun Lysbakken hadde lest?

– «Frihet» av Jonathan Franzen og «Da Nietzsche gråt«»av Irvin Yalom. Det er to romaner som jeg selv mener gir viktig innsikt i hvordan andre mennesker tenker. Audun er en fin fyr og jeg ønsker ham to gode leseopplevelser.

– Hvilke TRE låter er dine «all time»-favoritter?

– «Tore tang» av Mods. Noe annet ville være løgn. Det er den låten som får meg og de fleste andre i fra Stavanger til å gå fra melankoli til party fra 0-60 sekunder.

– «Dragostea Din Tei» av O-Zone. Det er sommerlåter for meg. Vi var i Spania når den vår på topp og siden forbinder jeg den med varme, strand og fest.

– «Er hat ein knallrotes Gummiboot» av Wenche Myhre. Den får alle til å le og synge med. Den var på jukeboksen på den historiske homsebaren «Centralhjørnet» i København. Vi hadde det moro ved å sette den på gjentatte ganger der hver gang vi var innom. Den er der merkelig nok ikke lenger.

Helse- og omsorgsministerens favorittlåt nummer to:

–Hvilke FIRE ord ville du brukt for å beskrive deg selv best?

– Godt humør, rolig, sta, vestlending.

– Hvilke FEM kulturattraksjoner er Norges beste?

– Baroniet i Rosendal, Stavanger Konserthus, Filmfestivalen i Haugesund og de utallige festivalene som arrangeres i Norge i løpet av sommermånedene.

– Kan du gi oss et slagord eller en parole på SEKS ord om rus?

– Rusavhengige skal få hjelp, ikke straff!

– Norske SJU-kehus blir dårligere med et regjeringsskifte, fordi at:

– De får mindre betalt for å behandle flere pasienter, og redusert ventetid ikke blir like viktig.

– Med Høyre i regjering i maksimal periode på ÅTTE år, ville norsk kunst blitt bedre fordi at:

– Vi mobiliserer hele samfunnet i å bidra til å utvikle kunsten, det gir mer mangfold og mindre statlig styring.

– Hvem var du i NIENDE klasse?

– En raring som ikke hadde oppdaget at det var lurt å gjøre litt mer på skolen for å få en utdannelse som faktisk passet til meg. Heldigvis oppdaget jeg det i tide.

– Hvem er du om TI år?

– Fortsatt meg selv.

Les også: Fra 1 til 10 med Bjørnar Moxnes (R)

Les også: Fra 1 til 10 med Lan Marie Nguyen Berg (MDG)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar