Sponset innhold

En av verdens beste techno-DJ-er spiller i Oslo i kveld

Bli bedre kjent med briten som headliner Subjekts Romjulsrave. (Foto: Presse.)
Bli bedre kjent med briten som headliner Subjekts Romjulsrave. (Foto: Presse.)
Bli bedre kjent med briten som headliner Subjekts Romjulsrave.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bli bedre kjent med briten som headliner Subjekts Romjulsrave.

Den britisk-fødte, men nå Berlin-baserte produsenten og DJ-en Dax J begynte å spille på piratradioer som 15-åring. Han ble raskt en vinylsamler, og etter at han ga ut det svært kritikerroste debutalbumet «Shades of Black», som ble kåret til «Album of the Month» i Mixmag, har han raskt blitt anerkjent som en av de beste techno-DJ-ene i verden.

Resident Advisor kåret ham blant annet til nummer 56 i deres store «Top 100 DJ’s of the year» i 2016. Dax J har også vært nominert som en av de beste nykommerne av både Mixmag, DJ Mag og Groove Magazine.

Det har gitt ham headlinerplasseringer og svært prestisjetunge oppdrag som DJ. Han har spilt flere avslutnings-sett, blant annet for et ti timer langt DJ-maraton på technomekkaet Berghain i Berlin — og blitt stilt ansvarlig for closingen av Awakenings (ADE). Det er en festival som besøkes av 350 000.

Det blir cirka tusen ganger så intimt når Dax J spiller på Jaeger under Romjulsfestivalen i kveld.

Annonse

Se video: Dax J avslutter Awakenings (Amsterdam Dance Event) 2016:

Mastering-mester

Dax J er i vinden og driver også sitt eget plateselskap. Han er utdannet i musikkteknologi og jobber fra sitt eget studio i Berlin, hvor han også tar arbeid som lyd- og «mastering-ingeniør».

Da mannen vokste opp i England, hørte han for det meste på britiske klubbmusikksjangre som jungle, drum and bass og garage. Hans første vinylutgivelser kom i 2005 på gamle jungle-etiketter — plateselskap som Mickey Finns «Urban Takeover», under aliaset Dangerous. Kjært barn har mange navn: Dax J går også under aliaset DnA.

Etter en sommer på Ibiza falt han for techno-sjangeren, og det er fra denne tiden at hans banebrytende produksjoner begynner å bli lagt ordentlig merke til, og spilt av anerkjente DJ-er over hele verden. Likevel kan en kjenning høre hans jungle- og garage-innflytelser i hans DJ-sett og produksjoner i dag.

Hans produksjoner blir hyppig spilt på BBC Radio 1, også gjennom flere Essential Mix-episoder fra DJ-er som Dave Clarke, Tini — men særlig kjent fra Ben Klocks prisbelønte «Essential Mix of the Year» fra 2015.

I tillegg til å være en strålende produsent, er Dax J altså like godt likt som DJ. Det skal bli hardt og rått når han tar over spakene i kjelleren på Jaeger i kveld, 28. desember, under Romjulsfestivalen.

Subjekt samarbeider med Jaeger i Oslo om å presentere årets aller siste festival, nemlig romjulsfestivalen. En minifestival på én venue som over seks kvelder presenterer et mangfold av klubbmusikk i dagene mellom julaften og nyttårsaften.

Torsdag 28. desember har Subjekt boltret til seg «en helt egen» kveld, og vi har kalt den Subjekts Romjulsrave — hvor Dax J står som headliner i kjelleren, etter to av Oslos beste techno-DJ-er: Jokke og Fredrik Bekkåsen fra klubbkonseptet The Void. Oppe i «stua» spiller Vari Loves, Tonchius og Karina.

Se fullt program her.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar