Sponset artikkel

Vinn billetter for deg og en venn til valgfri kinovisning av «Ulydighet»!

Presse
Presse
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Fikk du ikke med deg Subjekts eksklusive førpremiere av «Ulydighet» forrige uke? Nå får du en ny sjanse til å se den gratis på kino.

Kjærlighet og tro blir plassert i dramatisk opposisjon når den chilenske stjerneregissøren Sebastián Lelio nå viser «Ulydighet». Leilo er utdannet journalist, så vel som filmregissør, noe filmene hans bærer tydelig preg av. Han bruker mye tid på å gjengi sosiale miljøer så nøyaktig som mulig, og det er menneskene som drar filmen fremover.

Årets Pride-film?

I fjor vant han Oscar for «En fantastisk kvinne», i kategorien beste fremmedspråklige i film. Med «Ulydighet» fortsetter han å forme sin egen kometkarriere.

Til likhet med «En fantastisk kvinne», tar også «Ulydighet» opp problemstillinger som LGBTHQ-personer møter på i ulike miljøer. Og i helgen, under Pride, har du nå mulighet til å se det som kanskje er årets Pride-film.

For som lykkelig singel, og med et rikt liv som fotograf i New York, er Ronit (Rachel Weisz) det sorte fåret i sin jødisk-ortodokse familie i London. Når hennes far, den hedrede rabbi Rav Krushka, dør, vender Ronit tilbake til London for å delta i begravelsen og hente sin arv.

Annonse

Men overraskelser venter, blant annet nyheten om at Dovid (Alessandro Nivola) – arvtaker til rabbiens posisjon og langt på vei sønnen han aldri fikk – har giftet seg med Ronits barndomsvenninne Esti (Rachel McAdams).

Mens Dovid forbereder seg til sin nye posisjon i synagogen blir Ronit og Esti kjent på nytt. En gammel flamme mellom dem gjenoppstår – en flamme som kan brenne ned alt familien står for og verdsetter mest.

Vinn billetter

I samarbeid med Selmer Media deler vi ut seks billetter til Subjekts lesere – tre vinnere som får ta med seg hver sin venn. Billettene kan brukes til en valgfri kinovisning av «Ulydighet», med Norgesbilletten fra Filmweb.

For å være med i trekningen, må du tagge vennen du ønsker å ta med deg i kommentarfeltet på Facebook her, og i tillegg må du være en Subjekt-leser, noe du er hvis du abonnerer på Subjekts nyhetsbrev og liker Facebook-siden vår. Hvis du har gjort dette fra før, trenger du bare tagge en venn for å være med i trekningen.

Vinnere annonseres i samme Facebook-innlegg innen fredag 29. juni kl. 12.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar