Vernissageguiden

Ukas beste utstillingsåpninger

Fellesferien er rett rundt hjørnet, og det betyr en velfortjent pust i bakken også for vernissagegjengere. Men, før du tar ferie bør du sjekke ut disse kunstopplevelsene!

Det begynner å roe seg på Oslos kunstscene, men ferien begynner ikke helt enda.

Denne uka kan man få med seg kinesisk samtidskunst fra Hubei-provisen på Norske Grafikere og kunstnerisk utforskning av misforståelser på Tenthaus Oslo.

På lørdag blir det kunstneriske innslag i Prideparaden når Trollkrem i samarbeid med Munchmuseet i bevegelse deltar med sin egen karaokeflåte.

God kunstsommer!

(Foto: Norske Grafikere).

«Void: An Aesthetic Expression» på Norske Grafikere

(Tollbugata 24, åpning torsdag 28. juni kl. 18.00)

På Norsk Grafikere åpner en utstilling utenom det vanlige. Det kinesiske kunstmuseet HBMOA (Hubei Museum of Art) har invitert fem kinesiske kunstnere til å stille ut. Her møter vi verk av Fu Zhongwang, Wei Guangqing, Yuan Xiaoyu, Zhang Guanghui og Zhang Lian, felles er at de alle kommer fra Hubei-provinsen. Uttrykks- og teknikksmessig kan man forvente seg en bred utstilling med alt fra grafikk til oljemaleri og skulptur. De fem kunstnerene tar for seg ulike motiver som spriker fra kroppshår til verktøy. Om du er interessert i kinesisk samtidskunst, er dette utstillingen for deg!

Les mer HER.

(Foto: Tenthaus Oslo).

«Teatro del Incomprendido» av Pablo Helguera på Tenthaus Oslo

(Maridalsveien 3, åpning fredag 29. juni kl. 18.00)

«Teatro del Incomprendido» er et kunstprosjekt av den meksikanske kunstneren Pablo Helguera. Gjennom prosjektet vil Helguera utforske ulike sider av det å misforstå/bli misforstått. Dette vil skje gjennom performance, diskusjon, pedagogiske opplegg og ulike kunstneriske handlinger som skal få publikum til å reflektere over misforståelsens ulike sider. Under åpningskvelden vil man kunne få med seg Nora and The Arlington Heights Suite nye teaterstykke, musikalsk opptreden med blant andre Helguera selv og en introduksjon til workshopen «Foro del Incomprendido».

Les mer HER.

(Foto: Trollkrem).

«Trollkrem Import» i Prideparaden

(Oslo Pride-parade, lørdag 30. juni)

Denne uka er det Pride, og «Trollkrem Import» nummer fire tar plass i selve Prideparaden. Her vil Munchmuseet i bevegelse og Trollkrem presenter en egen flåte som feirer kreative samarbeid i den utvidede skeive familien. Performancen spinner rundt karaoke, som har vært starten for mange performanceartister. Flåten, hvor det hele vil foregå, er dekorert med referanser til blant annet romerske bad og David Hockneys «pool painitings».

Trollkrem vil også ta i bruk estetikk inspirert av norrøn mytologi, som kan leses som en politisk protest mot nynazisters bruk av norrøne symboler. I beskrivelsen av flåten peker Trollkrem på historien om da Tor mistet hammeren. For å få den tilbake kledde han seg ut som Frøya, og lurte hammer-tyven til å gi ham hammeren tilbake. Drag og norrøn-mytologi er med andre ord ikke så langt fra hverandre som man skulle tro. Hvis du vil se Tor synge Madonnas «Like a Virgin», anbefales du å møte opp bak Trollkrems flåte på lørdag!

Les mer HER.