Vernissageguiden Bergen

De beste kunstopplevelsene i Bergen akkurat nå

Knipsu
Knipsu
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Ikke gå glipp av årets siste utstillingsåpninger i Bergen.

Juleferien nærmer seg når vi beveger oss inn i årets siste måned denne helga. Bergens kunstscene har imidlertid ikke gått ut i ferie riktig enda. Også denne uka byr byen mellom de syv fjell på flere gode kunstopplevelser.

I skrivende stund pågår tredagers eventet Dream Works Hypnagogia. I løpet av de neste to dagene inviterer de til både seminar, samtaler, fest og performancekunst. Her vil Dream Works gi oss en smakebit på neste års Dream Works Art Fair.

To gode utstillinsgåpninger finner også sted denne uka. På fredag åpner Bergens-baserte Torgrim Wahl Sund utstillingen «Tanken 0» på Knipsu. Og på lørdag inviteres publikum til å bli bedre kjent med treverk som materiale i Skurks utstilling «The Observer» på Galleri Geo.

Med dette ønsker vi dere god vernissagelyst! Og godt nyttår – vi fortsetter å anbefale utstillingsåpninger i vestlandshovedstaden i 2019!

Annonse
Seminar, performance og workshops er blant tingene du kan få med deg under Dream Works Hypnagogia. (Foto: Dream Works).

Dream Works Hypnagogia

(På ulike steder i Bergen, torsdag 28. november og fredag 29. november).

I går startet tredagerseventet Dream Works Hypnagogia som er et samarbeid mellom Galerie Weekend Server I tillegg til Bergen Kunsthall, Palmera og Aldea, hvor de ulike arrangementene vil ta sted. Hypnagogia er det stadiet i søvnperioden hvor drømmer og virkelighet går om hverandre, samtidig er dette kunstseminaret en slags drømmende forhåndsvisning eller en idé av det som skal bli til Dream Works Art Fair som vil få sin avduking i 2019.

Dette prospektet av et kunstseminar vil foregå i form av ulike eventer, workshops, kunstnerpresentasjoner og performanser. Det innebærer blant annet seminaret Hypnagogic practices av Galerie med Cameron MacLeod og Magnhild Øen Nordahl, som er et introduksjonskurs i  det å kontrollere drømmer samt det som beskrives som remote controle og kan forklares som det å se eller framkalle syner. Senere samme kveld kan man få med seg Miriam Myrsdads «anticipatory Lyre» som er en økt i telepatisk lytting.

For en hundrelapp får man tilgang til an avsluttende fest på Landmark inkludert performanceoppvisningene «The Séance of Gorrlaus» av Pedro Gómez-Egaña og «Fantasmical Anatomy» av Anne Juren.

Les mer HER.

Torgrim Wahl Sund åpner utstillingen «Tanken 0». (Foto: Knipsu).

«Tanken 0» av Torgrim Wahl Sund på Knipsu

(Strandgaten 244, åpning fredag 30. november kl. 19.00)

Fredag åpner Knipsu dørene for «Tanken 0» av Torgrim Wahl Sund. Kunstneren bor og arbeider i Bergen og har en mastergrad fra kunsthøgskolen i byen. I ettertid har han blant annet stilt ut ved House of Foundation (Moss), Kreutzberg Pavillion (Berlin), NOoSphere (New York) Space Dike (Tokyo) og Norske Grafikere (Oslo).

«Tanken 0» introduseres gjennom et dikt skrevet av kunstneren selv på utstillingens arrangementinvitasjon. Utstillingen beskrives som en utforskelse av konsentrasjon og oppløsning og om livets ellers flyktige karakter. Sund ønsker med dette å se de mer sårbare sidene av menneskets natur, både som individ og som art. Dette skal foregå gjennom en hybrid av ulike teknikker som tegning, grafikk, maleri og installasjon Hvordan «Tanken 0» skal utforskes utover dette, etterlates til de besøkende å finne ut av.

Les mer HER.

Treverk står i sentrum for utstillingen «The Observer». (Foto: Galleri Geo).

«The Observer» av Skurk på Galleri Geo

(Olav Kyrres gate 43, åpning lørdag 1. desember kl. 12.00)

På Mandag åpner Galleri Geo dørene for et dypdykk i trestrukturer gjennom utstillingen The Observer av Skurk.

Med dette vender Skurk tilbake til sin hjemby for sin første separatutstilling i Bergen hvor han har vært en sentral del av gatekunstmiljøet siden 2013.

The Observer er resultatet av et årelangt studie av de naturlige mønstrene i trær. Mellom trærnes linjer kan man lese skjulte meldinger, samtidig kan man finne avtrykk fra historiske begivenheter som representerer årene de ulike ringene sto i jorda. Utstillingen består av originalverk, installasjon, lyd, i tillegg til slipp av nye silketrykk.

 

Les mer HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar