Lættis

Kunstner har installert Totos «Africa» på evig loop i den namibiske ørkenen

Vi vet ikke om dette er årets verste eller beste lydinstallasjon, men enten eller.

Bless the rains!

Soft rock-hit’en «Africa» av Toto har plaget menneskeheten siden låta kom ut i 1982. Og ikke bare er det et 80-talls-fenomen; selv i de senere årene har «Africa» tronet listene over de aller mest streamede låtene.

Nok om det, håpte vi, men ikke helt enda. For nå har den tysk-namibiske lyd- og videokunstneren Max Siedentopf (27) sørget for at klassikeren aldri skal slutte å spille.

(Foto: Skjermdump fra Max Siedentopf sitt verk «TOTO FOREVER».)

27-åringen står nemlig bak det som må være årets verste lydinstallasjon, om ikke kanskje den beste: Et soldrevet stereosystem som spiller «Africa» på evig repeat i den namibiske ørkenen.

Installasjonen, bestående av batteridrevne høyttalere og en iPod som bare inneholder en sang, skal ha vekket sterke reaksjoner:

– Noen namibiere elsker det, og andre sier at det trolig er den verste lydinstallasjonen noensinne», sier Siedentopf til BBC.

– Jeg tar det som et kompliment.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.