Oda Bremnes
Vernissageguiden

Vernissageguiden: Best i Bergen akkurat nå

En ny uke har etablert seg i regnbyen, og Vernissageguiden er her med tre muligheter for å søke både ly, kunstneriske opplevelser og fest.

Oslo? Se hit.

Fikk du med deg det som må være forrige ukes morsomste lydinstallasjon?

Den tysk-namibiske kunstneren Max Siedentopf (27) installerte et soldrevet høyttaleranlegg med Totos «Africa» på evig repeat midt i den namibiske ørkenen.

Litt mer lokalt, og litt våtere, er Bergens kunstscene på vei til å våkne fra juleferien, endelig. Vi har funnet tre spennende kunstopplevelser som vi mener at du bør få med deg.

(Foto: Kunstlageret Bergen)

«Olympic Intervention // Ode til Sokken, Hyllest til mi Mor» på Kunstlageret Bergen

(Skostredet 20, åpning fredag 18. januar kl. 19.00)

På fredag kan Bergen glede seg til åpning av et splitter nytt visningsrom. Kunstlageret er drevet av studenter fra kunstakademiet i Bergen, og ønsker å være et sted hvor unge kunstnere får muligheten til å eksperimentere og leke seg med kunstneriske uttrykk.

Førsteårsstudentene Magnus Haaland Sunde og Veslemøy Flotve, som begge arbeider primært med tekstil, får æren av å åpne visningsrommet. Sunde fordyper seg i tema rundt forurensing og identitet. Dette  utforsker han i serien «Olympic intervention» der møtet mellom tekstil og såpe er utgangspunktet. Flotve stiller med installasjons- og performanceverket «Ode til sokken, Hyllest til mor mi» som stiller spørsmål rundt tilhørighet, trygghet og komfort.

Les mer HER.

(Foto: ZIP Collective)

«Presence of Others» av Oda Bremnes på ZIP Collective

(Birkebeinergaten 4, åpning fredag 18. januar kl. 19.00)

Zip Collective inviterer også til sin aller første utstilling som nyåpnet visningssted. Kunstnerkollektivet åpnet oktober i fjor, og har som mål å støtte opp under unge og nyetablerte kunstere.

Først ut er kunstneren Oda Bremnes med utstillingen «Prescence of Others». Hun er førsteårsstudent ved Kunstakademiet i Bergen, og arbeidene hennes består av videoinstallasjoner der hun eksperimenterer med interaktive objekter, elektrisitet og performance.

Bremnes er opptatt av hvordan vi forholder oss til andre mennesker når vi befinner oss i et rom. Hun ser på de instinktive reaksjonene man får når nye mennesker kommer inn i et rom, og undersøker den anstrengelsen som dette fører med seg.

Les mer HER.

(Foto: Bergen senter for elektronisk kunst.)

Åpningsfest på nye Bergen senter for elektronisk kunst (BEK)

(C. Sundts gate 55, åpning lørdag 19. januar kl. 19.00)

På Lørdag gleder vi oss til fest på det nye BEK – Bergen senter for elektronisk kunst. Her blir det lovet taler, servering av mat og drikke, samt musikalske innslag ved Else Olsen S, Alan O Ragllahai, John Hegre og Brita UT. Kalaset starter kl. 19.00 og er åpent for alle.

For de som er ukjent med BEK, så er det et tverrfaglig ressurs- og kompetansesenter som jobber med kunstnerisk utvikling. De ønsker å tilby kunstnere og institusjoner veiledning for sine prosjekter, og bidrar i prosessen fra idé til ferdigstilling. For tiden er de involvert i flere større prosjekter som Future DiverCities, Blind Spot og BEK studio sessions.

Lørdagens fest er åpningen av et helt program gjennom de to påfølgende ukene. Dette gjelder ulike lynkurs, presentasjoner, samtaler og workshops. Arrangementet står også som en mulighet for å bli kjent med de nye lokalene og skal være en introduksjon til nye rutiner på senteret.

Les mer HER.