Prosjektrom C4
Vernissageguiden

Best i Bergen akkurat nå

Vernissageguiden er tilbake med ukens viktigste kunstnyhet og de beste utstillingene.

Oslo? Se hit.

Forrige måned åpnet Centre of Contemporary Art i Tasjkent i Usbekistan, som blir nasjonens første kunstsenter dedikert utelukkende til samtidskunst og moderne kunst.

Kunstsenteret ligger i et tidligere dieselkraftverk fra 1912, og de har allerede lansert sin første utstilling med tittelen «Qo‘rg‘on Chiroq» (eller «Light on the Hill»), som består av arbeider av den lokale videokunstneren Saodat Ismailova.

Her i Bergen er det heldigvis flust med visningsrom for samtidskunst. Nok en god kunstuke står for tur, og vi anbefaler fire åpninger.

Utstillingen «Moving Through Thresholds» viser en installasjon som utforsker tid. (Foto: Joy Forum.)

«Moving Through Thresholds» av Ellen Eurenius Hallgren

Åpning torsdag 2. mai klokken 18.00 i Möllendalsveien 61. 

Utstillingen «Moving Through Thresholds» av Ellen Eurenius Hallgren viser en installasjon som utforsker fragmenter og lag av tid. Minner og objekt sammenflettes, og skaper et slags arkiv.

I sine arbeider bruker Eurenius Hallgren gjerne funnet materiale som bærer forskjellige erfaringer og informasjon fra før av. Deretter kombinerer hun objektene med andre materialer, og gir dem en nye uttrykk.

Les mer her.

Utstillingen «It’s only when I rest that I sense your presence» er en del av Andy Lock sitt kunstneriske utviklingsarbeid som stipendiat ved KMD i Bergen.  (Foto: Hordaland Kunstsenter.)

«It’s only when I rest that I sense your presence» av Andy Lock på Hordaland Kunstsenter

Åpning torsdag 2. mai klokken 19.00 i Klosteret 17.

Andy Lock er en kunstner og forsker som bor og arbeider i både Storbritannia og Norge. Han har mastergrad i fotografi, men har de siste årene arbeidet mer med installasjoner, performance og spekulativ fiksjon. I tillegg er han nå stipendiat ved KMD i Bergen og studerer doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid, og utstillingen hans «It’s only when I rest that I sense your presence» er blitt til som en del av dette. I gallerirommet kan vi oppleve en sykehusventilator, som her vises som et autonomt objekt. Likevel oppfører maskinen seg som om den er forbudet med kroppene den kommer i kontakt med, og reagerer på tilstedeværelsen av publikum.

Les mer her.

Erin Sexton viser en serie nye skulpturer i utstillingen «Harnessing» på Prosjektrom C4. (Foto: Prosjektrom C4.)

«Harnessing» av Erin Sexton på Prosjektrom C4

Åpning fredag 3. mai klokken 18.00 i C. Sundts gate 4.

Den kanadiske kunstneren Erin Sexton arbeider med skulpturer og installasjoner, gjerne bestående av gjenstander som presenninger, teip, tradisjonelle tauarbeid, tekstiler og krystalliseringsprosesser. Gjennom arbeidene utforsker hun blant annet alternative paradigmer, fremmed topologi og spekulativ kosmologi. På Prosjektrom C4 viser hun en seire nye skulpturer laget av fallskjermliner, som er en del av det større samarbeidsprosjektet «Contingency Planning» som skal utvikles over sommeren og vises på BEK i Bergen i september, og på Kurant i Tromsø våren 2020.

Les mer her.

Utstillingen «Essensieller» tar oss med på en reise i Anja Ulset sitt kunstnerskap. (Foto: Blokk.)

«Essensieller» av Anja Ulset på Blokk

Åpning fredag 3. mai klokken 19.00 i Lille Markveien 15. 

Utstillingen «Essensieller» av Anja Ulset viser en rekke tegninger fra perioden 2004 til 2019. Felles for tegningene, tross variasjon i uttrykk og form, er at de på hver sin unike måte er essensielle i Ulsets kunsteriske utvikling. I Blokk får vi se både tegninger, skisser, objekter, buttons, kart og foto, og får innblikk i kunstnerens særegne og dels humoristiske perspektiv på verden.

Les mer her.