Vernissageguiden

Best i Bergen akkurat nå

Kunstgarasjen
Kunstgarasjen
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Vernissageguiden gir deg ukens beste kunstopplevelser og den viktigste kunstnyheten.

Oslo? Se hit.

I desember i fjor ble en av Kay Bojesens treaper stjålet fra Trapholt-museet i Kolding. I går ble det kjent at apen, et design som har blitt ikonisk i Danmark, har blitt returnert til museet.

Apen har en verdi på 100 000 danske kroner, og ble stjålet under et innbrudd i museet. Trapholts direktør Karen Grøn sier i en pressemelding at «Det er en stor lettelse å få tilbake apen. Den er fra Kay Bojesens eget verksted og den er derfor helt unik og uerstattelig.»

Her i Bergen går vi inn i en mindre dramatisk, men likefullt spennende kunstuke. Vi anbefaler tre åpninger denne uken.

Annonse
I kveld anbefaler vi å stikke innom kunstakademiets bachelorstudenter sin avgangsutstilling. (Foto: Dive.)

Avgangsutstilling for bachelor i kunst 2019

Åpning torsdag 16. mai klokken 19.00 i Møllendalsveien 11, 17 og 61.

I kveld er det duket for Kunstakademiets bachelorstudenter sin avgangsutstilling «Dive».

Her stilles det spørsmål rundt dagens ustabile og utfordrende samtid. Bølgen av høyrevridd politikk, klimaendringer, kunstig intelligens og falske nyheter er noe av det som blir tatt opp, og et felles utgangspunkt er hvordan kunsten kan brukes til å utforske mening i tvetydige og komplekse problemstillinger. Formålet er ikke å komme med svar, men heller stille flere spørsmål.

Les mer her.

I utstillingen «Lydlandskap» utforsker Line S. Hvoslef sammenhengen mellom sin egen billedverden og musikalske uttrykk. (Foto: Kunstgarasjen.)

«Lydlandskap» av Line S. Hvoslef på Kunstgarasjen

Åpning tirsdag 21. mai klokken 19.00 i Møllendalsveien 15.

Line S. Hvoslef sin utstilling på Kunstgarasjen blir hennes mest omfattende hittil. I «Lydlandskap» får vi et dypdykk inn i Hvoslefs kunstnerskap, som er mest kjent for sin store fabulerende malerier og utsmykninger, men også sin utforskning av sammenhengene mellom sin egen billedverden og musikalske uttrykk. På Kunstgarasjen kan vi oppleve en rekke nye verk kombinert med retrospektive arbeider; blant annet en interaktiv lydinstallasjon, malerier, grafikk og et samarbeid med musikere og komponister i form av video og konserter. 

Les mer her.

Pål Vigeland er metallkunstner, og kjøpt inn av en rekke kunstmuseum i Norge. (Foto: Galleri Langegården.)

«Når metall blir til natur» av Pål Vigeland på Galleri Langegården

Åpning tirsdag 21. mai klokken 18.00 i Straumveien 17 A.

På tirsdag blir det en dobbel begivenhet på Galleri Langegården:

Pål Vigeland (f. 1944) åpner utstillingen «Når metall blir til natur». Han har arbeidet som metallkunstner i over førti år, og har hatt en rekke separatutstillinger i Norge. Han er kjøpt inn av blant annet Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen, Trondheim, Sørlandets Kunstmuseum og Oslos kommunes kunstsamling, og er kjent for sine offentlige utsmykninger rundt omkring i det ganske land.

Under åpningen blir det også boklansering av «Pål Vigeland – When Metal Becomes Nature» som er skrevet av Gunnar Danbolt og Jorunn Veiteberg.

Les mer her.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar