(Foto: Galleri Geo.)
Vernissageguiden

Dette er utstillingsåpningene du ikke vil gå glipp av

Vernissageguiden er her Bergens beste kunstopplevelser denne uken.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

For vestlandets fotoentusiaster, står en god uke for tur.

På Blokk tar Espen Tveit oss med på en nostalgisk togreise gjennom sine fotografier, tatt under reiser mellom Mysen og Oslo. Fotokunstneren Helge Skodvin har dokumentert flytting av kulturhistoriske gjenstander, og utfordringene som følger med.

Dette er utstillingsåpningene du ikke vil gå glipp av denne uken.

Gjennom språk og semiotikk utforsker Lina Viste Grønli våre kollektive referanser og utfordrer vår begrepsforståelse. (Foto: Entrée.)

Lina Viste Grønli på Entrée

Åpning fredag 14. juni klokken 18.00 i Markeveien 4b. 

På Entrée vises nye arbeider av Lina Viste Grønli, som denne gangen består av kvister og tygget tyggegummi. Arbeidene hennes er ofte forankret i språk og semiotikk, hvor hun utforsker kollektive referanser og utfordrer vår begrepsforståelse.

Viste Grønli, som har stilt ut på en rekke anerkjente visningsarenaer for samtidskunst, har de siste årene bodd og jobbet på østkysten i USA. Dette blir dermed hennes første soloutstilling i Norge på fem år.

Les mer her.

Espen Tveit tar oss med på en nostalgisk reise i utstillingen «Linje 22». (Foto: Blokk.)

«Linje 22» av Espen Tveit på Blokk

Åpning fredag 14. juni klokken 19.00 i Lille Markeveien 15.

Fotografen Espen Tveit var med på å fornye norsk kunstneriske fotografi på 70- og 80-tallet, og deltok på Høstutstillingen da fotografene ble invitert til å delta for første gang. Han har hatt en rekke soloutstillinger, og utgitt hele sju fotografiske bøker, hvor to av dem har blitt belønnet med gullmedalje i «Årets vakreste bøker».

På Blokk åpner nå utstillingen «Linje 22», som er et resultat av et langvarig prosjekt. I 2008 begynte Tveit å fotografere togreisene sin fra Mysen til Oslo (linje 22), som har resultert i en utstilling som kan sees på som en kjærlighetserklæring til togreisen.

Les mer her.

Istedenfor å søke etter det eksotiske og spektakulære, fotograferer Helge Skodvin heller det nære og hverdagslige. (Foto: Galleri Geo.)

«A moveable beast» av Helge Skodvin på Galleri Geo

Åpning lørdag 15. juni klokken 12.00 i Olav Kyrresgate 43.

De naturhistoriske samlinger i Bergen måtte i 2013 stenge dørene for publikum grunnet ombygging og renovering av museet, som er fra 1865. Som følge av dette måtte dyr og objekter fra samlingen flyttes til midlertidig oppbevaring andre steder i byen. «A moveable beast» er en utstillingen av fotografen Helge Skodvin, som har dokumentert hvordan dyrene har hatt det under denne flyttingen, som har vært krevende som følge av dyrenes skjørhet.

Les mer her.

The Praliament of Bodies er et møtested for de stemmeløse og underprivilegerte. (Foto: Bergen Assembly.)

The Parliament of Bodies på Bergen Assembly

Lørdag 15. juni klokken 19.00 i Rasmus Meyers allé 3.

For første gang i Bergen samles The Parliament of Bodies (PoB) – et sted for de stemmeløse og underprivilegerte, hvor mennesker kommer sammen til en herlig anerkjennelse av kroppslig avvik og transfeministisk kritikk.

Lørdag kveld inviteres det til en hel natt med diskusjoner, musikk, performancer, dans, filmvisning og ritualer på Bergen Assembly. Arrangementet er helt gratis, og man kan komme å gå akkurat som man vil.

Les mer her.