Annonsørinnhold

Red Bull Music Festival gjentar suksessen: Dette er de ti første artistene på plakaten

Gundelach er blant de første artistene som lanseres til Red Bull Music Festival, som arrangeres i Oslo for andre gang i år. (Foto: Tonje Thilesen.)
Gundelach er blant de første artistene som lanseres til Red Bull Music Festival, som arrangeres i Oslo for andre gang i år. (Foto: Tonje Thilesen.)
Til høsten arrangeres Red Bull Music Festival for andre gang i Oslo, og med konsertformater du aldri før har opplevd. Første headliner til programmet er Gundelach, som lover et helt nytt livekonsept med kroppen som instrument.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Annonsørinnhold: Red Bull Music Festival arrangeres i Oslo for andre gang. Her kan du lese om det første programslippet.

Etter fjorårets store suksess og snakkis, hvor blant annet Lindstrøm, Girl in Red, Jez_Ebel og Nils Bech spilte i unike settinger, arrangeres Red Bull Music Festival Oslo på nytt i år. Byfestivalen lanseres med lovnader om livekonsertkonsepter du aldri før har sett, hørt eller opplevd, når Red Bull Music Festival, som ifjor, planlegger å bringe inn noen helt nye artistsamarbeider, audiovisuelle konstellasjoner og venuefusjoner.

2019-utgaven, som avholdes 5. til 13. oktober i år, lanseres i første omgang med to konserter. Spellemann-nominerte Gundelach holder solokonsert på Sentrum Scene, og improvisasjonskonseptet Round Robin, hvor norske artister utfordres til å improvisere med hverandre på scenen, lanseres med hele tolv norske navn på plakaten.

Turnéstart for Gundelach

10. oktober inntar Gundelach storsalen Sentrum Scene. Artisten, som tilbragte ungdommen som mindreårig DJ i Oslos uteliv (før han entret den samme musikkscenen som et stjerneskudd med debutsingelen «Alone In The Night»), er nemlig aktuell med nytt minialbum til høsten. Det blir også starten på en Gundelach-turné, som har første stopp på Red Bull Music Festival Oslo.

Oslo er en by han har blitt ekstra glad i å spille i.

Annonse

– Det kommer alltid flest folk på Oslo-konsertene mine. Når jeg får spille på større scener får vi større budsjett, og da kan man gjøre kjekke ting, sier Gundelach.

Og med det mener han et helt nytt livekonsept hvor publikums kropper skal bli en del av den sanselige opplevelsen.

– Vi hører rykter om psykedeliske opplevelser!

– Jeg tror det aller beste er å høre albumet uten så store forventninger. Men konserten blir fet, med psykedeliske visuals, uten at jeg skal røpe for mye, sier han.

– Red Bull Music Festival er ikke ukjent med å prøve ut nye formater. Hva tenker du selv om utfordringen?

– Jeg synes det er kult! I fjor var jeg på Nils Bech sin performance i Vigelandsmuseet, og det synes jeg virkelig var både vakkert og nyskapende.

I år loves det kroppslige opplevelser på Gundelach-konsert.

– «My Frail Body» er er tittelen på albumet som kommer til høsten. Visjonen min med det, kommer fra en kroppslig opplevelse og tilknytning til naturen.

Han vil ikke røpe for mye, men forteller videre at det det nye liveformatet vil være en videreføring av konserten Gundelach spilte i Jakobkirken under Bylarm tidligere i år. Han lover noe mer sequencerbasert enn det han vanligvis spiller live.

– Jeg er opptatt av at alle elementene som blir spilt skal få plass til å leve eller vokse i rommet. I tillegg heller de nye produksjonene mine mer og mer mot klubb i forskjellige nyanser, så det passer fint.

Elektronikaartisten Nasra Omar er blant de første som lanseres til Red Bull Music Festival og improstafettkonserten Round Robin 10. oktober 2019 på Parkteatret. (Foto: Presse.)

Stjernespekket improstafett

På Parkteatret samme kveld, møtes noen av Norges dyktigste instrumentalister for å dyrke improvisasjonskunsten. Hele Oslos tangentmaestro Artur Kay møter elektronikaartisten Nasra Omar, dersom improstafett-konseptet Round Robin og tilfeldighetene byr opp til det. Gjennom konseptet skal musikerne – alle med ulik bakgrunn og instrumenter – nemlig delta i en improvisasjonsstafett hvor ingen ting er forutbestemt, annet enn at improviserte duetter skal lede oss gjennom kvelden.

Omlag 14 musikere skal delta, og blant de bekreftede artistene finner vi musikalsk ekspertise fra pop-, jazz- og den elektroniske verdenen: Lars Horntveth på gitar og synth, Ellen Andrea Wang på kontrabass, Arthur Kay på keys, Anja Lauvdal på piano, Nasra Omar på vibrafon, Paal Nilssen-Love på trommer, Sidsel Walstad på harpe og Ánde Somby vil gi oss joik.

Alle de ni musikerne har ulik musikalsk bakgrunn og spiller forskjellige instrumenter, men har til felles å være anerkjente norske musikere.

Første musikker begynner med en soloimprovisasjon, før vedkommende får selskap av neste musiker i rekken. I fem minutter spiller de sammen, før førstemann går av scenen og en ny musiker kommer på. Slik fortsetter det, til vi er igjennom hele line-up-en.

– Round Robin ble for første gang arrangert i fjor, og viste den utrolige bredden og musikalske særegenheten norske musikere har å by på, skriver Red Bull Music Festival Oslo i en pressemelding.

Jazztrommis og elektronikaartist Paal Nilssen-Love er blant artistene som spiller på Red Bull Music Festival sin improstafettkveld 10. oktober. (Foto: Presse.)

Åtte dager

Med en musikkprofil som skal fremme både unge og lovende norske navn, så vel som etablerte internasjonale stjerneartister, kan vi nok vente oss mange spennende slipp fremover. Ikke minst på konsertformater hvor artister gis rom for nye kunstneriske muligheter og utfoldelse, som vil begeistre publikum.

Festivalen vil strekke seg over åtte dager hvor både nye rom i byen og etablerte scener skal benyttes. Red Bull Music Festival er en del av en global festivalserie med stopp i byer som New York, Tokyo og São Paulo. Tidligere denne måneden ble festivalen arrangert i Stockholm.

Red Bull Music Festival Oslo ble arrangert for første gang i fjor. Over tre dager ble Oslo fylt med klubbkvelder, live-premierer, pop-opp-shows og mer. Mer enn 50 artister spilte på fjorårets festival, deriblant Nils Bech, Bjørn Torske, Lindstrøm, Hubbabubbaklubb, Ulver, Hanne Hukkelberg, Katzenjammer, Dre Skull, Cakes Da Killa, FAKETHIAS, Jez_Ebel, Girl in Red og Jakob Ogawa.

Billettsalget åpner fredag.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar