Området utenfor Kunsthall Oslo har blitt omgjort til en fargerik skulpturpark. (Foto: Kunsthall Oslo.)
Vernissageguiden

Best på kunstfronten i Oslo akkurat nå

Hovedstadens kunstscene tar oss med på grønne vandringer både i byen og ute i naturen.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Vi er offisielt inne i den astronomiske sommeren, og passende nok tar noen av Oslos kunstopplevelser oss med ut i sommersolen.

Utenfor Kunsthall Oslo er de grå gatene omgjort til en lekefull skulpturpark, og i morgen kan man lære om Bygdøys historie når landskapsarkitekt Tore Edvard Bergaust tar oss med på vandring i Bernadottenes folkepark.

Legg ettermiddagsturen til Bygdøy denne tirsdagen. (Foto: Nasjonalmuseet.)

Vandring i Bernadottenes folkepark

Åpning tirsdag 25. juni klokka 17.00 i Dronningsberget på Bygdøy.

Med strålende værmeldinger anbefaler vi å bli med på vandring i kulturmiljøet på Bygdøy på tirsdag. Landskapsarkitekt Tore Edvard Bergaust leder vei og forteller om kongehusets eierskap til halvøya. Området har en stor variasjon av natur- og landskapstyper med godt bevarte kulturspor.

Vandringen er en del av feiringen av 100 år med norske landskapsarkitektur, og inngår også i programmet for Oslo europeisk miljøhovestad 2019.

Les mer her.

Ina Bache-Wiigs arbeider er inspirert av den fransk-amerikanske tenkeren René Girard, og hans teorier om mimetisk begjær og vold. (Foto: LNM.)

Kunstnersamtale og kataloglansering på LNM

Åpning torsdag 27. juni klokka 19.00 i Kongensgate 2.

I forbindelse med Ina Bache-Wiig sin utstilling «Escapegoat!» på LNM inviteres det til kunstnersamtale og kataloglansering.

Gjennomgående for Bache-Wiigs arbeider er at de relaterer seg til en se-og-bli-sett-situasjon, og det sosiale aspektet som følger med dette. Maleriene i utstillingen viser silhuetter av «skam-masker» fra europeisk middelalder, og jernmasker som ble brukt under offentlig avstraffing, og utforsker samtidens gruppetenkning og gapestokk-kultur.

Sammen med kunstner og kurator Tommy Johanssen vil Bache-Wiig snakke om den aktuelle utstilling, i tillegg til at utstillingskatalogen «Escapegoat» vil være tilgjengelig for salg.

Les mer her.

Årets sommerutstilling på Kunstverket Galleri består av galleriets faste kunstnere. Her ser vi verk av Inger Sitter. (Foto: Kunstverket Galleri.)

Sommerutstilling på Kunstverket Galleri

Åpning fredag 28. juni klokka 12.00 i Kirkegata 5.

Én etter én åpner sommerens utstillinger. Nå er det Kunstverket Galleri sin tur, som på fredag åpner utstilling med sine faste kunstere, som også er noen av Norges fremste. Blant annet kan vi oppleve arbeider av Inger Sitter, som bidro til å flytte grensene for det moderne kunstbegrepet i Norge, og hyperaktuelle Håkon Bleken som nylig hadde en massiv retrospektiv på Henie Onstad, som nå vises på Trondheim Kunstmuseum. Kjente navn som Per Kleiva, Marianne Heske og Kjell Nupen dukker også opp.

Les mer her.

Området utenfor Kunsthall Oslo har blitt omgjort til en fargerik skulpturpark. (Foto: Kunsthall Oslo.)

Åpning av Rostockgata skulpturpark

Åpning fredag 28. juni klokka 15.00 i Rostockgata 2-4.

Det forholdsvis sterile uteområdet rundt Kunsthall Oslo har nå blitt omgjort til en grønnlagt skulpturpark. Blant annet kan vi oppleve Rasheed Araeen sin store og interaktive skulptur, og Jennie Hagevik Bringaker sin fontene som er formet som en steinfigur som gråter.

Rostockgata skulpturpark er en del av utstillingen «How The Universe Works» på Kunsthall Oslo, som er rettet spesielt mot barn. Bjørvika-området vil huse nesten 10.000 mennesker når den siste runden med bygging står ferdig. Det er likevel lite av utendørs lekefasaliteter å se i området, noe dette prosjektet poengterer og forsøker å dra i gang.

Les mer her.