Yves Tumor avlyste Øyakonserten sin til stor sorg for mange. 12. oktober kommer han til Subjekts kveld under Red Bull Music Festival som DJ. (Foto: Presse.)
Annonsørinnhold

Yves Tumor til Subjekts egne kveld under Red Bull Music Festival

Subjekt inviterer til elektronisk helaften på Red Bull Music Festivals avslutningsdag med ellevill line-up som stadig vokser.
Saken er Presentert i samarbeid med Red Bull Music Festival.

Etter fjorårets store suksess og snakkis arrangeres Red Bull Music Festival igjen i år fra 5. til 12. oktober.

Byfestivalen er tidligere lansert med lovnader om livekonsertkonsepter du aldri før har sett, hørt eller opplevd, og når festivalen planlegger å bringe inn noen helt nye artistsamarbeider, audiovisuelle konstellasjoner og venuefusjoner, er Subjekt med for å presentere den avsluttende kvelden av årets utgave.

At Red Bull Music og Subjekt samarbeider, er ikke noe nytt. Da Subjekt feiret ett år på nett, inviterte vi Mykki Blanco, Emir, Vilde Tuv og flere til Røverstaden. Sammen står vi også bak DJ-programmet Subjekt Sets, og i år samarbeider Red Bull Music og Subjekt om Electronic Closing Night, den avsluttende kvelden på Red Bull Music Festival 12. oktober, med blant annet Yves Tumor, Sassy 009 og Bea1991.

Det vil du naturligvis ikke gå glipp av.

Les også: Dette er de ti første navnene til Red Bull Music Festival

Sassy 009 spiller på Subjekts kveld under Red Bull Music Festival 12. oktober. (Foto: Andreas Bjørseth.)

Elektronisk avslutning

På toppen av Youngstorget, nærmere bestemt Stratos, avsluttes årets Red Bull Music Festival med noe av det mest spennende på den elektroniske musikkscenen for øyeblikket. Av hittil bekreftede navn er Yves Tumor, Sassy 009 og Bea1991 lansert.

Yves Tumor ble en slags umiddelbar Norgesvenn da han opptrådte – ja, han er vel nærmest en performancekunstner å regne – på Bylarm tidligere i år. Derfor ble det en tung sorg for mange da han måtte avlyse sin opptreden på Øyafestivalen forrige uke, men allerede nå kan vi glede med nyheten om at han kommer til Oslo 12. oktober for å spille et avsluttende DJ-sett på Stratos under Electronic Closing Night på Red Bull Music Festival.

Fra Nederland kommer Bea1991, som har opparbeidet seg en internasjonal følgerskare for sin abstrakte tilnærming og krysning mellom performance og kunst – ja, det blir en performativ avslutningskveld – og Norges nye store stolthet, Sassy 009, som i høst er aktuell med ny musikk.

Det beste av det hele: Programmet er enda ikke helt komplett og mer spennende er i vente. Meld deg som «skal» eller «interessert» i Facebook-arrangementet vårt her for løpende oppdateringer, og se frem til 12. oktober.

Lemaitre spiller på Operaens hovedscene under Red Bull Music Festival 11. oktober. (Foto: Red Bull Music Festival.)

Lemaitre til Operaen

I dag er også dagen for Red Bull Music Festivals andre store artistslipp. Forutenom Electronic Closing Night, kan festivalen lansere Lemaitre til Operaens hovedscene (11. oktober) og Nordisk hip hop på Taket Steen & Strøm (5. oktober).

Lemaitre har fra sin base i Los Angeles vært hoffleverandør av norske hits og hooks, som har gjort dem til en av Norges store musikkeksporter. Sammen med et knippe unge norske artister, har de vært med å fremme moderne elektronika «på norsk«, videre med deres ofte fjærlette melodier, i kontrast til tunge beats. Deres forrykende live-show har brakt dem til scener på Coachella, Lollapalooza og Roskilde, og med flere utsolgte turneer over hele verden.

Men som Red Bull Music Festival ofte lover, får de prøve seg på noe helt nytt når de inntar det ikoniske Operahuset og dets hovedscene 11. oktober.

– Jeg trodde noen tullet med oss da vi fikk spørsmålet. Vi driver liksom med elektronika, og så skal vi spille på Hovedscenen i Operaen, sier vokalist Ulrik Denizou Lund.

– Men i tilfelle det var seriøst, så tok jeg sjansen på å svare ja. Da bekreftelsen faktisk kom, begynte tankene å fly med en gang.  At nå måtte vi komme med noe vi aldri har vist noen før.

Gitarist og andre halvdel av duoen Lemaitre utgjør, Ketil Jansen, har følgende å tilføye om forventningene:

– Av og til er de ytre rammene med å sette føringer for kreative prosessen. Operaen er en sånn greie. Det er akkurat som selve bygget og den følelsen du får når du kommer inn i salen, «mener» noe om det du har tenkt å fremføre. Det gir en enorm ærefrykt, så vi har jobbet lenge med et live-format vi ikke har vist før.

For ikke å røpe alt, legger han til dette om hva publikum kan se frem til:

– Ta vår vanlige besetning, legg til en lang blåserekke og et kobbel med strykere, så nærmer du deg. Pluss på venner og gjesteartister fra øverste hylle, så er du enda nærmere.

De lover også et visuelt uttrykk, utformet kun for denne enkeltstående konserten, samt flere nye låter og eldre låter i ny drakt:

– Vi tør ikke regne med at vi får denne muligheten igjen, så da kan vi like godt brenne opp alt kruttet først som sist.

I alt kommer rundt 30 artister til å spille på 2019-utgaven av Red Bull Music Festival Oslo, hvor totalt syv konserter til nå har blitt lansert.