På Bergen senter for elektronisk kunst (BEK) viser Erin Sexton en science fiction-inspirert performance som godt mulig ender i fest. (Foto: BEK)
Vernissageguiden

De beste kunstopplevelsene i Bergen denne uken

Dette er utstillingsåpningene du ikke vil gå glipp av.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillingsåpninger.

Også denne uken blir det nok av gode kunstopplevelser å oppsøke i Bergen by. Kode inviterer til en helaften under Kulturnatt i Bergen, med gratis inngang til fire ulike utstillinger, og på Bergen senter for elektronisk kunst inviteres det til en perfomance som godt mulig ender i fest. Her er ukas anbefalinger.

Fredag åpnes Kode for Kulturnatt, med gratis inngang, konserter og lange åpningstider. (Foto: Kode/Edvard Munch, 1930.)

Stappfullt program til midnatt

Kode har gratis inngang fredag 13. september fra klokken 17.00 til 24.00 i Rasmus Meyers allé 9.

Visste du at Edvard Munch var en av de første som noen gang har tatt et selfie? I helgen åpner Kode for kulturnatt, gratis for alle, helt fram til midnatt. Alle fire byggene er åpne, hvor du blant annet kan få med deg Singersamlingen som er et særeget, eklektisk kunstnerhjem, utstillingen «Krefter» hvor Kari Dyrdal, Marit Tingleff og Torbjørn Kvasbø går sammen for å tøye grenser innen håndverk, og ikke minst samlingen av alle de eksperimentelle fotograferte selvportettene til vår kjære Edvard Munch.

Det vil også være en konsert med Heidi Lambach og Chris Lund klokken 19.30, og danseoppvisning ved dansere fra Tango Abrozo klokken 21.30.

Les mer her.

Kunstneren Erin Sexton stiller sammen med Yohei Hamada ut spekulasjoner om fremtiden. (Foto: BEK)

Science-fiction og hyperdimensjonell dans

«Contingency Planning» på Bergen senter for elektronisk kunst åpner fredag 13. september klokken 18.00 i C Sundtsgate 55.

Kanadieren Erin Sexton jobber med skulpturer og installasjoner med objekter hun finner, som ofte er tau. Her har hun fått med seg danseren Yohei Hamada, og sammen skal de vise et prosjekt basert på både kollektiv bevegelse og metafysisk skulptur. Sexton har lenge latt seg inspirere av science fiction og spekulasjon rundt fremtiden. Hvordan vil brå forandringer påvirke tankegangen og oppførselen vår? Og hva kan være en mulig virkelighet for barna våre? Spontanitet er et nøkkelord, og et hyperdimensjonalt dansegulv er målet.

Vi vil også nevne at workshopen contigency planning: workshop hører med, samt workshop: How to talk to people you don’t agree with. I den førstnevnte workshopen vil Erin over to dager (10. og 12. september) bygge diskusjon, ha strategi-kurs, energieksperimenter og enkle bevegelsesøvelser med en rekke bærbare skulpturer.

Les mer her.

Urovekkende og ubehagelige visuelle verk er et kjennetegn hos Pete Hillstrom. (Foto: Pete Hillstrom.)

Mørk, men supervibrant

Pete Hillstrom på USF verftet åpner fredag 13. september klokken 19.00 i Georgernes verft 12.

Den bergensbosatte amerikaneren Pete Hillstrom bringer oss denne helgen et fargerikt syn på det vestlige samfunnet og kulturen, sett fra et suburbant amerikansk synspunkt. Med ubehagelige visuelle uttrykk vil han skape rom for både observante og illusoriske refleksjoner.

Hillstrom jobber med tegning, skulptur og 3D-modellering, og utforsker temaer som forbruk, idolisering og ambisjon – preget av en god dose mørk humor.

Les mer her.