Ny kortfilm fra Lindstrøm

Fine bilder, fantastiske lyder og falske nyheter i ny kortfilm fra Lindstrøm

Kasper Häggström har regissert Lindstrøms nye kortfilm. (Foto: Andreas Bjørseth.)
Kasper Häggström har regissert Lindstrøms nye kortfilm. (Foto: Andreas Bjørseth.)
LP-aktuelle Lindstrøm er ute med ny musikkvideo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Lindstrøm er LP-aktuell og slapp akkurat en ny kortfilm til åpningssporet som slippes i morgen.

«En lytteopplevelse uten like», skriver Subjekts anmelder om Lindstrøms nye utgivelse, «One a Clear Day I Can See You Forever».

Den fire spor lange utgivelsen slippes i morgen, men allerede nå kan du høre åpningssporet gjennom det rykende ferske musikkvideosamarbeidet med regissør Kasper Häggström. Kortfilmen, som har samme navn som både åpningssporet og utgivelsen, ble akkurat sluppet på Lindstrøms egne Youtube-kanal.

Se videoen nederst i artikkelen.

Skjermdump fra Lindstrøms nye musikkvideo, hvor skuespillerne Bendik Aunan og Daniel Vatsvåg bærer på det som kan minne om et lik. Tekstplakatene røper noe helt annet. (Foto: Andreas Bjørseth.)

Fine bilder, falske nyheter

Filmen er «skutt» av Andreas Bjørseth, og viser blant annet skuespillerne Eirik Ballo, Bendik Aunan og Daniel Vatsvåg i store, norske landskap. De bærer på det som først kan minne om et lik, surret inn i en oransje duk, før tekstplakatene røper noe helt annet.

Annonse

Objektet skal ifølge filmens tekstede fortellerstemme være en av de aller siste arbeidene som billedhogger Gustav Vigeland arbeidet med, før han døde i 1943:

«I 2015 stjal to menn en skulptur fra Vigelandsmuseet i Oslo. Skulpturen var den siste, uferdige skulpturen av den kjente, norske billedhoggeren Gustav Vigeland. De to mennene ble drept under transporteringen av skulpturen langs sørlandskysten i Norge. Samtidig bevitnet Norge en av landets mest dødelige flyulykker. Den ene hendelsen overskygget den andre totalt.»

Bare tøv, altså. Det stemmer at to kobberskulpturer ble stjålet fra Vigelandsparken i 2015, men der stopper sannhetene.

 

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar