Performancekunstneren Regina Demina på settet til «Sugar Daddy». Hun kommer til Kunsthall Trondheim for å holde performance. (Foto: Liswaya.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Trondheim denne uka

Dette er Vernissageguidens anbefalinger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Kunsthall Trondheim annonserer at «Winter is coming», og det har de jammen rett i. Det blir stadig kaldere ute, men da er det desto mer deilig å kunne komme inn i varmen på et av byens mange visningssteder og oppleve nye kunstuttrykk.

En overflod av kunstnere har satt sitt preg på Galleri blunk, som denne uka fylles med skapende hender. I tillegg fortsetter Babel visningsrom å vise verk av gjestekunstnere ved Lademoen kunstnerverksteder, og det åpner et nytt kunstnerkollektiv på Rotvoll.

Veslemøy Lilleengen skal presentere sitt favorittverk i samlingen til Trondheim kunstmuseum. (Foto: Inga Skålnes.)

Veslemøy Lilleengen om sitt favorittverk

Kunstnerens valg onsdag 6. november på Trondheim kunstmuseum klokka 18.30 i Bispegata 7b.

Trondheim kunstmuseum arrangerer nok en gang Kunstnerens valg, der en lokal kunstner skal sette seg inn i samlingen og velge seg et favorittverk som hen presenterer i lys av sitt eget kunstnerskap. Denne gangen er det Veslemøy Lilleengen som skal velge. Hun har studert ved Kunstakademiet i Trondheim, og driver det nomadiske visningsrommet Kunsthall15.

Trondheim kunstmuseum har en omfattende samling, og benytter gjennom Kunstnerens valg anledningen til å gi oppmerksomhet til verk som kanskje ikke ellers ser dagens lys, eller som man kan kaste et nytt lys på.

Les mer her.

Diana Lindbjerg har produsert utstillingen som består av et overflod av kunstnere og hender. (Foto: Diana Lindbjerg.)

Hender i lange baner

Diana Lindbjerg på Galleri Blunk fredag 8. november klokka 17.00 i Strandveien 23.

Billedkunstneren Diana Lindbjerg står bak utstillingen «Hands up!» som åpner på Galleri blunk på fredag. Utstillingen handler om kunstnerens hånd i verket, og hvordan denne kan representeres gjennom ulike motivasjoner.

Lindbjerg arrangerte en open call i forbindelse med utstillingen, og resultatet er en massiv samling av ulike kunstneres representasjoner av hender i ulike materialer og formater. Gjennom helgen blir det performance og visning av lengre videoverker. Utstillingen er inspirert av teksten «My Hand Exist in The World» (2017) som var en del av Lindbjergs avgangsverk fra Kunstakademiet.

Les mer her.

Hilde Frantzen skaper landskapsbilder i en menneskelig skala relatert til kropp og berøring. (Foto: Babel visningsrom for kunst.)

Terrenget formes under tekstil

Hilde Frantzen på Babel visningsrom for kunst fredag 8. november klokka 19.00 i Mellomveien 4.

Hilde Frantzen viser frem arbeid fra sitt arbeidsopphold på Lademoen kunstnerverksteder fra de siste par månedene i utstillingen «Noen steder jeg har vært». En viktig del av Frantzens kunstneriske virke er å reise på residency-opphold, hun har blant annet vært i New York, Svalbard og Ålesund.

I utstillingen presenteres naturbilder gjennom håndmalte rutenett på tekstil. Hun baserer seg på en menneskelig skala som relaterer til kropp og berøring i skapelsen av disse landskapsbildene. Formene skapes ved at tekstilen presses ned i terrenget, ned mot steiner og sprekker, og selve utførelsen blir performativ.

Les mer her.

Rotvoll kunstnerkollektiv befinner seg på det gamle asylet på Rotvoll. (Foto: Rotvoll kunstnerkollektiv.)

Nytt kunstnerkollektiv

Åpning på Rotvoll kunstnerkollektiv lørdag 9. november klokka 13.00 i Arkitekt Ebbes veg 22.

På lørdag åpner et nytt kunstnerkollektiv i Trondheim med åpne atelier og gruppeutstilling. Rotvoll kunstnerkollektiv befinner seg i det gamle asylet på Rotvoll, og huser 45 billedkunstnere, musikere, komponister og forfattere.

De har en visjon om at kunstnerkollektivet kan bli til et kulturelt kraftsenter, der det vil foregå samarbeid mellom ulike aktører både innenfra og utenfra, og at de kan åpne huset for kulturelle aktiviteter for et bredt publikum.

Les mer her.

Performancekunstneren Regina Demina på settet til «Sugar Daddy». Hun kommer til Kunsthall Trondheim for å holde performance. (Foto: Liswaya.)

Vinteren kommer

Performance og fest på Kunsthall Trondheim lørdag 9. november klokka 19.30 i Kongens gate 2.

Kunsthall Trondheim har gått inn i en ny fase med en ny direktør, Stefanie Hessler. For å feire at «Winter is coming», går de sammen med Lokal bar – scene – klubb for å ha en kveld med fest og performancer.

Det blir performancer av den Oslo-baserte samtids-performancekunstneren Alice Slyngstad og den Paris-baserte sangeren og performeren Regina Demina. I tillegg skal DJ Erik Skantze og DJ Baba Stiltz skape fest og stemning utover kvelden på Lokal Bar.

Les mer her.