Trondhjems kunstforening holder sin årlige juryerte medlemsutstilling nå i desember. Verkene i «Desemberutstillingen» vises på veggene i hele første etasje i Café Ni Muser. Her ser vi verk av Tommy Olsson, som er hentet fra Desemberutstillingen 1992. (Foto: Trondhjems kunstforening.)
Vernissageguiden

De beste kunstutstillingene i Trondheim denne uka

Du kan ikke ligge på latsida hvis du skal få med deg alt som skjer på kunstfronten.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Snøen har lagt seg, gatene er dekket med julelys, og byen er full av nye, spennende utstillinger. Det skjer noe praktisk talt overalt. Du kan besøke åpne atelierer, store og små utstillinger, eller dra på vindusshopping i stolmagasinet til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.

Mina Paasche og Hawkilara K. Axelsen har samarbeidet om lydinstallasjonen «Jeg var blind til jeg møtte deg».  (Foto: Mina Paasche.)

Lytting og navigasjon

Mina Paasche på Abels hus åpner torsdag 5. desember klokka 11.30 i Abels gate 9.

Mina Paasche er kunstneren bak lydinstallasjonen «Jeg var blind til jeg møtte deg» som følger en urfolksperson med synsvansker i Bymarka. Paasche er opptatt av sosialt arbeid, og dette er noe som reflekteres gjennom hennes kunstpraksis. Verket er skapt i samarbeid med KLP og Kunstakademiet i Trondheim.

Prosjektet er en del av et samarbeid med Hawkilara K. Axelsen. Axelsen arbeider med lydnavigasjon og ekkolokalisering, og gjennom verket forbinder Paasche dette med hens søken etter autonomi og sikkerhet.

Les mer her.

Under black week har Aage A. Mikalsens «$WIN€» prydet Galleri Kit. (Foto: Aage A. Mikalsen.)

Åpningsfest og Open Academy

Gruppeutstilling på Kunstakademiet i Trondheim åpner torsdag 5. desember klokka 18.00 i Innherdsveien 7a.

Kunstakademiet i Trondheim arrangerer nok en gang Open Academy til helga, og for å feire åpningen inviterer de til fest i utstillingen «Color Space». På Open Academy får man sjansen til å vandre – ikke bare gjennom visningsrommet – men også gjennom studioene og gangene oppe i selve kunstakademiet, hvor man kan se hvordan studentene arbeider.

På åpningsfesten blir det livemusikk fra studenter ved Institutt for Musikk på NTNU, performancer med studenter som Erina Kawachi, og boklansering med Røyne Forlag. I tillegg byr de selvfølgelig på mat, drikke og gode samtaler.

Les mer her.

Ståle Gerhardsen åpner studioet sitt for publikum, og byr på tørre kjeks og sur kaffe. Og kunst. (Foto: Gerhardsen&Karlsen.)

God gul

Ståle Gerhardsen på Ståle Garhardsen Studio åpner lørdag 7. desember klokka 12.00 i Ormen Langes vei 12.

Ståle Gerhardsen er en mann du kanskje kjenner best som skaperen av veggmaleriene som pryder mang en sliten husvegg i Trondheim. Du vet, de med en skallet mann med stripete genser og smil om munnen. Nå holder Gerhardsen pop-up utstilling i atelieret sitt.

Gerhardsen frister med kunst, klistremerker, ting du har og ikke har sett før, sur kaffe og tørre kjeks. «God gul» blir en utstilling av både verksted og visningsrom, kontor og lager. Her får du komme inn i det aller helligste.

Les mer her.

Kanskje Oddvin Rykken og Hans Christian Mengshoels «Balans skulptur» blir din nye favorittstol? (Foto: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.)

Stolmagasinet åpnes

Åpning på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum lørdag 7. desember klokka 14.00 i Munkegata 3-7.

Hva skjuler seg egentlig på det mystiske magasinet til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum?

På lørdag kan du få et innblikk i hva som befinner seg i stolmagasinet. De har flyttet stolmagasinet ned til den store utstillingssalen, så her får man både se designikoner og glemte skatter fra lukkede rom. Kanskje du finner en ny favoritt?

Les mer her.

Tommy Olsson står bak dette bildet, som er hentet fra Desemberutstillingen 1992. (Foto: Trondhjems kunstforening.)

Tradisjonsrik desemberutstilling

Gruppeutstilling på Trondhjems kunstforening åpner lørdag 7. desember klokka 16.00 i Bispegata 9a.

Trondhjems kunstforening holder sin årlige juryerte medlemsutstilling nå i desember. Verkene i «Desemberutstillingen» vises på veggene i hele første etasje i Café Ni Muser.

Hvert år skifter utstillingen tema for å vise et bredt spekter av kunstneriske uttrykk, som foto, maleri, tegning, grafikk og tekstil. I år har utstillingen hatt åpent tema, for å på den måten blir kjent med medlemmenes egne interesser. Dette kan bli riktig spennende.

Les mer her.