fbpx
Gunvor Nervold Antonsen skal fremføre diktene «Vi er margen» og «Ode til en vaskeklut hymne til en tiger» på Trondheim kunstmuseum denne uka. (Foto: Trondheim kunstmuseum.)
Vernissageguiden

De beste kunstopplevelsene i Trondheim denne uka

Nok en god uke i bartebyen. Dette er Vernissageguidens anbefalinger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Vi står foran en god og variert uke på kunstfronten i Trondheim. Det åpner utstillinger der søppel har blitt transformert til kunst, og utstillinger der 10 år med festival feires gjennom en rekke fotografier. I tillegg blir det både performance og kunsthistoriske samtaler.

Denne massive boka om den nordiske kunstscenens vekst og fall lanseres på torsdag. (Foto: Kunsthall Trondheim.)

Boklansering og samtale

Boklansering på Kunsthall Trondheim starter torsdag 16. januar klokka 18.00 i Kongens gate 2.

Jonas Ekeberg, sjefredaktøren for nettidskriftet Kunstkritikk, har skrevet en murstein av en bok om den nordiske kunstscenens utvikling. «Postnordisk – Den nordiske kunstscenens vekst og fall 1976 – 2016» presenterer overgangen fra postmodernismen til «samtidskunstens epoke». Den utgjør et portrett av de kreftene som former kunstsamtalen, kunstverk, utstillinger, publikasjoner og institusjoner.

På boklanseringen vil Jonas Ekeberg samtale med kunstkritiker og skribent Gustav Svihus Borgersen.

Les mer her.

Trondheim Calling fyller 10 år og feirer med å åpne fotoutstilling på Rockheim kuratert av tidligere fotosjef Christina Undrum Andersen. (Foto: Trondheim Calling.)

Trondheim Calling gjennom 10 år

Fotoutstilling på Rockheim galleri åpner torsdag 16. januar klokka 19.30 i Brattørkaia 14.

I år fyller Trondheim Calling 10 år, og dette feirer de med konsert, taler, barservering og ikke minst fotoutstilling. De har samlet fotografier fra de siste 10 årene, og tidligere fotosjef Christina Undrum Andersen har kuratert utstillingen.

Bildearkivet er på over 5000 bilder, og disse viser festivalens utvikling. I utstillingen har det heldigvis blitt gjort et utvalg, for å vise et visuelt utsnitt av stemninger, opplevelser og mennesker som har formet Trondheim Calling.

Les mer her.

Hedda Hørrans utstilling befinner seg et sted mellom søppel og natur, og det er uvisst hva som venter der inne. (Foto: Hedda Hørran.)

Kontroll på materialene

Hedda Hørran på Heimdal kunstforening åpner lørdag 18. januar klokka 13.00 i Lundemobakken 1.

Fikk du med deg at Heimdal kunstforening samlet inn gamle møbler og skrot før jul? Her er årsaken.

Hedda Hørrans soloutstilling, «SWEETDREAMSAREMADEOFTHIS321_0 – a big big bang – a kiss – a true life love story – the biggest of them all – the greatest greatest greatest – welcome to_TRASH LAND_of milk and honey – two fists of solid rock» består blant annet av søppel.

Utstillingen er et eksperiment med ukjente materialer og nye teknikker, som Hørran forsøker å kontrollere. Hun ønsker å ta over stedet fullstendig, samarbeide med det og motarbeide det.

Les mer her.

Gunvor Nervold Antonsen skal fremføre diktene «Vi er margen» og «Ode til en vaskeklut hymne til en tiger». (Foto: Trondheim kunstmuseum.)

Ode til en vaskeklut

Finissage og performance på Trondheim kunstmuseum starter søndag 19. januar klokka 13.00 i Bispegata.

Søndag er siste åpningsdag for «Lorck Schive kunstpris 2019», og Gunvor Nervold Antonsen skal fremføre diktene «Vi er margen» og «Ode til en vaskeklut hymne til en tiger».

Diktene handler om industri som legges ned grunnet utsikter om større avkastning for kapitaleierne, om mennesker som vanligvis ikke blir hørt.

Nervold Antonsen jobber med tekstilkunstens sosiale og politiske rolle, og det er tekstilkunstnerens historie som står i sentrum i «Ode til en vaskeklut hymne til en tiger».

Les mer her.