fbpx
I forbindelse med Sandra Mujingas utstilling «SONW - Shadow of New Worlds» på Bergen kunsthall, blir det presentert en rekke arrangementer denne uken. (Foto: Bergen kunsthall.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Bergen denne uken

En rekke spennende formidlingsopplegg står for tur! Dette er Vernissageguidens anbefalinger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillinger.

Det er en rolig uke vi står overfor i Bergen denne uken, men regnbyens visningsrom vet hvordan de skal holde publikum varme. Det er kanskje ikke flust med nye utstillinger, men det er nok av solide formidlingsopplegg man kan oppsøke.

På Bergen kunsthall, i anledning Sandra Mujingas soloutstilling, blir det både foredrag og performance denne uken, og på Kode kan man oppleve en musikalsk tolkning av Dagny Juel sitt forfatterskap.

Dette er ukens anbefalinger.

Wong Bing Hao kommer til Bergen kunsthall for å holde foredraget «Coiling, Camouflage, Contingency». (Foto: Reuben Foong.)

Plattform Bergen kunsthall

Foredrag med Wong Bing Hao på Bergen kunsthall starter onsdag 15. januar klokka 20.00 i Rasmus Meyers allé 5.

Onsdag kveld er det duket for foredrag med forfatter og formidler Wong Bing Hao på Bergen kunsthall, hvor det åpnes for en diskusjon rundt en rekke kulturelle fenomener. Foredraget vil dreie seg om Wongs eget arbeid og Sandra Mujinga sin praksis, med særlig fokus på hennes nåværende utstilling «SONW – Shadow of New Worlds».

Foredraget er en del av «Plattform», Bergen kunsthall sin serie med foredrag og debatter, som omhandler deres aktuelle utstillinger.

Les mer her.

Performancen «Declaration of Independence» av Barby Asante vises på Bergen kunsthall denne uken. (Foto: Bergen kunsthall.)

Performance på Bergen kunsthall

Performance på Bergen kunsthall starter lørdag 18. januar klokken 14.00 i Rasmus Meyers allé 5.

På lørdag anbefaler vi også å ta turen innom Bergen kunsthall, hvor vi blir presentert for performancen «Declaration of Independence» av Barby Asante. Performancen utforsker ideer om uavhengighet og historiefortelling, og inviterer oss inn i et rom for kollektiv tenkning.

Prosjektet er en fortsettelse av Asantes pågående kunstneriske forskning «As Always a Painful Declaration of Independence», og utforsker blant annet hvordan kvinners historier eksisterer i verden, og hvordan de blir synliggjort.

Les mer her.

Dagny Juel var forfatter, bohem og modell, og en del av Edvard Munchs krets. (Foto: Kode.)

Om Dagny Juel

Konsert på Kode starter lørdag 18. januar klokka 14.00 i Rasmus Meyers allé 9.

Lørdag formiddag kan du også legge turen innom Kode og Munch-utstillingene, hvor det blir tolkning av Dagny Juel som poet og model gjennom sang og dramatisering, i regi av Edvard Grieg Kor og Tyrone Landau.

Juel var en del av Edvard Munch krets, og betegnes som en dristig forfatter. Hun figurerte som muse og modell for flere kunstnere i sin tid, og levde et liv fylt med dramatikk og poesi, helt til hun ble skutt i en alder av 34 år, i Tbilisi i Georgia.

Les mer her.