fbpx
På Kunstnerforbundet åpner det hele tre nye utstillinger denne uka. (Foto: Kunstnerforbundet.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Oslo denne uka

Oslos kunstscene har blomstret for fullt etter ferien. Dette er Vernissageguidens anbefalinger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillinger.

Nok en god uke står foran oss, hvor flere av Oslos beste visningsrom åpner dørene.

Det lille lokalet til Soft galleri fylles med Pearla Pigao sin interaktive lydinstallasjon, og Malin Bülow skaper relasjon mellom kropp og arkitektur i utstillingen «Static Tension» på Boa.

Kunstnerforbundet åpner som vanlig hele tre nye utstillinger, og på Atelier nord blir nærområdet utforsket gjennom gruppeutstillingen «Signalfeil på Olaf Ryes plass». Gå heller ikke glipp av «Breathing, Togehter, som blir kunstner Bjarne Bare sin andre soloutstilling på OSL contemporary.

På Soft galleri presenterer Pearla Piago sin interaktive lydinstallasjon. (Foro: Soft galleri.)

Interaktiv lydinstallasjon

«Wave shaper» av Pearla Piago på Soft galleri åpner torsdag 16. januar klokka 18.00 i Rådhusgata 20.

En særs spennende utstilling virker å vente på oss på Soft galleri denne uka. I det beskjedne utstillingsrommet skal kunstner Pearla Pigao fylle rommet med sin interaktive lydinstallasjon bestående av to massive tekstilarbeider, sammen med seks skulpturer fylt med vann. Som tidligere i sine arbeider lar hun publikum aktivere installasjonen, ved hjelp av sin tilstedeværelse og bevegelser.

Les mer her.

På Atelier nord kan vi oppleve en stedsspesifikk utstilling som tar for seg området rundt Olaf Ryes plass. (Foto: Atelier nord.)

Utforsker nærområdets bevegelser

«Signalfeil på Olaf Ryes plass» åpner på Atelier nord torsdag 16. januar klokka 19.00 i Olaf Ryes plass 2.

Til sin nye gruppeutstilling «Signalfeil på Olaf Ryes plass» har Atelier nord fått med seg en imponerende gjeng. Kunstnere som Marthe Ramm Fortun, Randi Nygård og Jana Winderen, med flere, skal fylle Atelier nord sine lokaler med arbeider som utforsker hvordan vi påvirker av inngrep og endringer i nærmiljøet.

Det siste året har de hos Atelier nord observert arbeidet med oppgraderingen av trikkeskinnene i Thorvald Meyers gate fra dere kontor på Olaf Ryes plass. Utstillingen tar for seg forandringer som kan oppstå som følge av en slik oppgradering, og ser på hvordan dette kan føre til nye bevegelsesmønstre og koblinger.

Les mer her.

På Kunstnerforbundet åpner det hele tre nye utstillinger denne uka. (Foto: Kunstnerforbundet.)

Trippelutstilling på Kunstnerforbundet

Trippelutstilling på Kunstnerforbundet åpner torsdag 16. januar klokka 18.00 i Kjeld Stubs gate 3.

Kunstnerforbundet sparker i gang året i kjente stil, med tre nye utstillinger.

I overlyssalen tar Erlend Leirdal oss med inn i en poetisk verden hvor endringer i naturen belyses gjennom store treskulpurer som fyller hele rommet. Gjennom tegning undersøker Mette Stausland den intuitive tilnærmingen til komposisjon og motiv i sin utstilling i vindussalen og kabinettet, mens Lars Strandh sine tegninger, som er å se i utstillingen «Selected Poems» i andre etasje, er bygget opp av tusenvis horisontale, tynne linjer i ulike nyanser, og tar for seg temaet tid.

Les mer her.

Malin Bülow fletter sammen kropp og arkitektur i sin nye utstilling på Boa. (Foto: Boa.)

Kropp og arkitektur

«Static Tention» av Malin Bülow åpner på Boa torsdag 16. januar klokka 18.00 i Rådhusgata 19.

Også Boa har åpnet dørene etter ferien, og er klare med utstillingen «Static Tension» av Malin Bülow. Typisk for Bülows arbeider er hvordan hun setter kroppen i direkte relasjon til arkitekturen. Med tekstil som strekkes ut til monumentale skulpturer, forbinder hun strukturen til kroppen med byggets. Verket aktiveres av dansere i langsomme performative seanser.

Les mer her.

Her ser vi Bjarne Bare sitt verk «Halfnoon» fra 2018-19. (Foto: OSL contemporary.)

Utforsker fotografiet som medium

Bjarne Bare på OSL contemporary åpner torsdag 16. januar klokka 19.00 i Haxthausen gate 3.

OSL contemporary er klare med sin første utstilling i 2020, og presenterer nå sin andre separatutstilling med kunstneren Bjarne Bare. Utstillingen viser en serie med tolv storskala fargefotografi, som er produsert mellom 2017-2019. Utstillingen bærer tittelen «Breathing, Together», og viser en fortsettelse av Bares utforskning av fotografiet som medium. I arbeidene hans kommer inspirasjon fra tradisjonelt fotograf til syne, så vel som en konseptuell forståelse av bildets potensiale som meningsbærer.

Les mer her.