Denne uka fylles Galleri SG med en rekke ulike landskapsskildringer. (Foto: Galleri SG.)
Vernissageguiden

Det beste på Trondheims kunstscene denne uka

Den kommende uka er det rolig på kunstfronten i Trondheim, men Vernissageguiden har likevel mye spennende å anbefale.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Trondheim byr på kunst som lar seg inspirere av naturen denne uka.

Kunstakademiet viser frem førsteårsstudentenes arbeider, Galleri SG har samlet en gruppe kunstnere som skaper landskapsbilder og Trondhjems arkitektforening arrangerer forelesning med Tomoaki Uno. Sist, men ikke minst, holdes Minimalen kortfilmfestival denne uka, og de har samlet filmer av en norsk filmkunstner.

Siden 1990 har Tomoaki Uno drevet sin egen praksis i Nagoya. (Foto: Tomoaki Uno.)

Japansk arkitektur

Forelesning på Trondhjems arkitektforening starter torsdag 23. januar klokka 18.00 i Breattørgata 4.

For de som interesserer seg for arkitektur, arrangerer Trondhjems arkitektforening gjesteforelesning med Tomoaki Uno. Arkitekten Tomoakis portefølje er preget av boligprosjekter i Aichi-distriktet i Japan, og han har drevet sin egen praksis i 30 år.

Tomoaki lar seg inspirere av naturens skjønnhet og ro. Dette kommer til uttrykk gjennom tradisjonelle metoder og et tidløst uttrykk. Han har fokus på konstruksjon og detaljering, og er svært dediktert til håndverksaspektet ved arkitektur.

Les mer her.

Bildet er hentet fra Kunstakademiet i Trondheims julemarked 2019. (Foto: Aage A. Mikalsen.)

Botanisk gruppeutstilling

Gruppeutstilling på Galleri KiT åpner torsdag 23. januar klokka 19.00 i Innherdsveien 7a.

Dersom du drar på forelesningen med Tomoaki Uno, rekker du også å få med deg Galleri KiTs utstillingsåpning litt senere på kvelden. Dette gir deg sjansen til å få et innblikk i hva de produserer bak dørene på kunstakademiet.

Her har førsteårsstudentene på Kunstakademiet i Trondheim skapt en gruppeutstilling som baserer seg på et botanisk ord. De har tatt utgangspunkt i substantivet «kime», som brukes i botanikk for å beskrive anlegget i blomsterplanlenes frø til neste generasjon. Under åpningen og på alle åpningsdagene holder førsteårsstudent Elise Dypvik performancen «Blomstermann Varkal».

Les mer her.

I utstillingen «Transformasjon» presenteres landskapsbilder i flere formater og fasonger. (Foto: Galleri SG.)

Et mylder av landskapsbilder

Gruppeutstilling på Galleri SG lørdag åpner 25. januar klokka 13.00 i Kjøpmannsgata 37.

Kunstnerne Beate Gjersvold, Tove Weie, Wenche Aune og Ingeborg Stana står bak det som ser ut til å bli en utstilling preget av landskapsmotiver. «Transformasjon» består av maleri, akvarell og foto, og alle kunstnerne har hatt fokus på landskap gjennom sine kunstnerskap.

Billedkunstner og kunsthistoriker Beate Gjerdsvold maler i akvarell, mens Tove Weie lager landskapsbilder i akryl på lerret. Den selvlærte fotokunstneren Wenche Aune bidrar med sine fotografier, og oslobaserte Ingeborg Stana har også med seg landskapsmalerier.

Les mer her.

Hansens siste film, «Tåke» ble nylig vist på Trøndelag senter for samtidskunst sammen med lydverket «Polyfonatura». (Foto: Minimalen kortfilmfestival.)

Norsk filmkunst med Inger Lise Hansen

Eksperimentell kortfilm på Trondheim kino avdeling Nova vises lørdag 25. januar klokka 13.00 i Olav Tryggvasons gate 5.

Kunstner Inger Lise Hansen skaper eksperimentell film og animasjon, og hennes siste film «Tåke» har blant annet blitt vist på filmfestivalen i Rotterdam og på selveste Trøndelag senter for samtidskunst sammen med lydverket «Polyfonatura».

Som en del av kortfilmfestivalen Minimalen, presenteres flere av filmene hennes på rekke og rad i løpet av halvannen time på lørdag. Dette kan være en fin mulighet til å bli kjent med en side av norsk filmkunst som ikke alle rekker å få med seg blant filmene som vises på kino eller streames over internett.

Les mer her.