fbpx
Vernissageguiden

De beste utstillingsåpningene i Oslo denne uka

Det stilles det betimelige spørsmål i ukas kunstopplevelser.
Kunstnerne Berhanu Ashagrie, Tesfaye Bekele, Henok Getachew, Robel Temesgen og Helen Zeru utgjør utstillingen «Coming Together» på Kunsthall Oslo. (Foto: Kunsthall Oslo.)
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillinger.

Nok en herlig kunstuke står for tur i hovedstaden!

På Kunsthall Oslo åpner utstillingen «Coming Together», som består av fem kunstnere fra Addis Abeba i Etiopia som gjennom blant annet undervisning og performance diskuterer kunstneres vilkår. Gruppeutstilling blir det også på Oslo kunstforening, hvor ni kunstnere utforsker de politiske, sosiale og kulturelle implikasjonene av musikk i samtidskunsten.

Gå heller ikke glipp av jubileumsutstilling til kunstneren Carl Nesjar på Kunstverket galleri og ny dobbelutstilling på Tenthaus Oslo.

På torsdag åpner gruppeutstillingen «Listening to the Echoes of the South Atlantic» på Oslo kunstforening. (Foto: Oslo kunstforening.)

Interdisiplinær gruppeutstilling

«Listening to the Echoes of the South Atlantic» på Oslo kunstforening åpner torsdag 6. februar klokka 18.00 I Rådhusgaten 19.

Gruppeutstillingen «Listening to the Echoes of the South Atlantic» på Oslo kunstforening tar for seg den dype sammenkoblingen mellom musikk og historie. Med en transkulturell, transatlantisk tilnærming, utforsker en håndfull kunstnere de politiske, sosiale og kulturelle implikasjonene av musikk i samtidskunsten.

Utstillingen består av lydbaserte skulpturer, videoer, installasjoner og performance-arbeider som på hvert sitt vis formidler musikkens sosiopolitiske betydning.

Les mer her.

I forbindelse med at kunstner Carl Nesjar ville fylt 100 år i år, inviteres det til jubileumsutstilling på Kunstverket galleri. (Foto: Kunstverket galleri.)

En hyllest til en av våre største

«Carl Nesjar – 100 år» på Kunstverket galleri åpner torsdag 6. februar klokka 18.00 i Kirkegata 5.

I år er det 100 år siden den norske maleren, grafikeren og skulptøren Carl Nesjar ble født, og for å markere dette har Kunstverket galleri valgt å lage en utstilling for å hylle den avdøde kunstneren.

Nesjar var mangfoldig i sin produksjon, men Kunstverket galleri fokuserer i denne omgang på hans grafiske arbeider, produsert mellom tidlig 1990-tall og frem til 2014. For å understreke Nesjars sterke posisjon i sin samtidig, viser også utstillingen originale fotografier av han og Pablo Picasso, som ble tatt av av Nesjar i deres samarbeidsperiode som varte over mange år.

Les mer her.

På torsdag åpner Tenthaus Oslo den todelte utstillingen «Forevereando». Her ser vi verket «Portal» av Lucía Aragón. (Foto: Lucía Aragón.)

Om lys og mørke

«Forevereando» på Tenthaus Oslo åpner torsdag 6. februar klokka 19.00 i Maridalsveien 3.

Tenthaus Oslo er også klare med ny utstilling, og inviterer denne torsdagen til åpningen av «Forevereando» av Lucía Aragón og Juan Andrés Milanés Benito.

Utstillingen er todelt, hvor Benito presenterer to interaktive, objektbaserte verk, mens Aragón viser stedsspesifikke veggverk samt noen trykte arbeider.

Begge utforsker historier om lys og mørke, om vold og død, samtidig som de forteller noe om det som befinner seg i rommet, her og nå.

Les mer her.

Kunstnerne Berhanu Ashagrie, Tesfaye Bekele, Henok Getachew, Robel Temesgen og Helen Zeru utgjør utstillingen «Coming Together» på Kunsthall Oslo. (Foto: Kunsthall Oslo.)

Om kunstnernes vilkår

«Coming Together» på Kunsthall Oslo åpner fredag 7. februar klokka 19.00 i Rostockgata 2-4.

Utstillingen som åpner på Kunsthall Oslo denne uka vil fungere som et verksted, tenketank og rom for diskusjon som åpner for behandling av spørsmålet om hvordan uavhengige kunstnere kan organisere seg.

Fem kunstnere fra Addis Abeba – hovedstaden i Etiopia – skal bo og arbeide i Oslo i tre uker, og deres arbeid med under oppholdet, som er alt fra undervisning til performance, utgjør utstillingen «Coming Together».

Etter regjeringsskiftet i Etiopia i 2018 er det for første gang på mange tiår et politisk klima hvor det er mulig å se for seg etableringen av autonome institusjoner, og utstillingen sikter på å bidra til granskning, diskusjoner og utarbeiding av et program for en ny kunstnerorganisasjon som grunnlegges i 2020.

Hver uke holdes det i tillegg åpne arrangementer som bringer sammen representanter fra Addis Abeba og Oslo hvor formålet er å utforske likhetene og forskjellene mellom disse stedene, og dermed også lære av hverandre.

Les mer her.