«Skrivespill» er et nyprodusert verk som vises på Lydgalleriet i forbindelse med Bergen internasjonale litteraturfestival som starter denne uken. (Foto: Lydgalleriet.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Bergen denne uken

Denne uken er språket en gjennomgående tematikk i Bergens kunstopplevelser.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillinger.

Bergen internasjonale litteraturfestival sparkes i gang denne uken, og i den forbindelse presenterer Lydgalleriet en nyprodusert installasjon som tar for seg vårt forhold til språk og ulikheten i vår måte å oppfatte kryssede samtaler i hverdagen på.

Verkstedet på Kode har blitt inntatt av Borealis, og på tirsdag kan vi oppleve Andy Lock sitt radioeksperiment «Between our Words I will trace your presence». I tillegg til dette blir det samtale og filmvisning på Landmark Bergen med den ideelle organisasjonen Cinenova.

Andy Lock skal holde en live radioperformance på Verkstedet denne uken. (Foto: Borealis.)

Om stillhetens kraft

Andy Lock på Verkstedet starter tirsdag 4. februar klokken 16.00 i Rasmus Meyers allé 3.

Denne uken er det Borealis – en festival for eksperimentell musikk som har tatt over Verkstedet på Kode, som i regi av Carte Blanche har blitt en uformell møteplass for publikum og ulike kunstneriske uttrykk og aktiviteter.

På tirsdag kan vi oppleve Andy Lock sitt radioeksperiment på Radio Space, som er en plattform for radiokunst startet av Borealis i 2015.

Verket «Between our Words I will trace your presence» er en live radioperformance som utforsker stillheten mellom ordene våre, og betydningen av hull og pauser i litteratur, kunst og vår egen hverdag. Under performancen blir publikum deltakere i arbeidet.

Les mer her.

Stillbilde fra «Back Inside Herself» fra 1984 av Saundra Sharp. (Foto: Landmark Bergen.)

Samtale og filmvisning

Samtale og filmvisning fra Cinenova-samlingen på Landmark Bergen starter onsdag 5. februar klokken 20.00 i Rasmus Meyers allé 5.

På onsdag blir det samtale med Cineova-medlem Louise Shelley og filmvisninger fra Cinenova-samlingen.

Cinenova er en ideell organisasjon med base i London som distribuerer filmer og video laget av kvinner, og ble grunnlagt i 1991 etter sammenslåing av to feministiske distributører: Circles og Cinema of Women.

I løpet av to timer vil det bli vist hele fem kortfilmer, deriblant «Back Inside Herself» fra 1984 av Saundra Sharp og «Among Good Christian People» fra 1991 av Catherine Gund og Jaqueline Woodson.

Les mer her.

«Skrivespill» er et nyprodusert verk som vises på Lydgalleriet i forbindelse med Bergen internasjonale litteraturfestival som starter denne uken. (Foto: Lydgalleriet.)

Skrivespill på Lydgalleriet

«Skrivespill» på Lydgalleriet åpner fredag 7. februar klokken 19.00 i Østre Skostredet 3.

«Skrivespill» er en kinematografisk installasjon av kunstner Ingrid Berven og forfatter Cecilie Løveid, og er et nyprodusert verk i forbindelse med årets utgave av Bergen internasjonale litteraturfestival.

Vårt forhold til språk og ulikheter i vår måte å oppfatte kryssende samtaler i hverdagen står sentralt i verket, som består av filmsekvenser som er tatt opp under forfatterstudentene sin lunsj på Skrivekunstakademiet i Hordaland. I diskusjoner rundt forfattermetoder oppstår misforståelser, forvirring, avbrytelser og kommentarer rettet mot maten.

Les mer her.