Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Bergen denne uken

En rolig, men likefullt god kunstuke venter oss i Bergen.
Simone Fezer arbeider ofte sammen med andre kunstnere, og tar i bruk både installasjon, performance og multi-media i sitt kunstnerskap. Nå er hun aktuell med utstillingen «Clouding» på S12 galleri og verksted. (Foto: S12 galleri og Verksted.)
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillinger.

I Bergen åpner det tre nye utstilling som vi mener er verdt turen!

På Bergen kjøtt kan vi se en serie fotografier som er tatt med mobilkamera over en periode på flere år, mens Simone Fezer tar oss med inn i et oppslukende univers med sine tverrfaglige installasjoner på S12 galleri og verksted.

Det litt mer usikkert hva vi kan vente oss av Aldea sin nye gruppeutstilling, men tilsynelatende omhandler den spøkelser, noe som er nok til å pirre nysgjerrigheten vår.

Tonje Li (1972) er utdannet med MA i fotografi fra KMD i 2004, og har deltatt på flere utstillinger, blant annet ved Østfold Kunstnersenter, Høstutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun bor og jobber i Bergen. (Foto: Bergen kjøtt.)

Omflakkende mobilkamerabilder

«Puste gjennom busken» av Tonje Li på Bergen kjøtt åpner torsdag 13. februar klokken 18.00 i Skutevikstorget 1.

I prosjektrommet på kulturhuset Bergen kjøtt blir det åpning av utstillingen «Puste gjennom busken» av Tonje Li denne uken. ´

Utstillingen viser en serie fotografier som er tatt med mobilkamera over en lengre periode på flere år. Bilene vitner om en spontanitet, hvor blikket veksler mellom å være dvelende og konfronterende. I en tid hvor etterspørselen etter tydelighet og klarhet øker, søker utstillingen et bildespråk som heller er omflakkende og uavklart.

Les mer her.

Simone Fezer arbeider ofte sammen med andre kunstnere, og tar i bruk både installasjon, performance og multi-media i sitt kunstnerskap.(Foto: S12 galleri og Verksted.)

Om livets skjørhet

«Clouding» av Simone Fezer på S12 galleri og Verkstedet åpner fredag 14. februar klokken 19.00 i Bontelabo 2. 

I sine tverrfaglige og oppslukende installasjoner utforsker kunstner Simone Fezer skjørheten og den gjensidige avhengigheten ved alt liv.

«Clouding» på S12 galleri og Verksted blir hennes første utstilling i Norge, og i forbindelse med denne har hun gjort undersøkelser i området rundt Bergen med glassdekkende bokser og rammer på hodet eller andre steder på kroppen. Hensikter er å se på vårt forhold til strukturer, og hvordan de former vår opplevelse av verden.

Dokumentasjon av disse undersøkelsene blir en del av en stedsspesifikke installasjon som vises i utstillingen.

Les mer her.

«I’m thankful to be a ghost now» er en gruppeutstilling med Sebastian Burger, Theodore Darst og Carline Turner. (Foto: Aldea.)

Om spøkelser

«I’m thankful to be a ghost now» åpner på Aldea fredag 14. februar klokken 19.00 i C. Sundtsgate 55.

Utstillingen «I’m thankful to be a ghost now» på Aldea består av helt nye arbeider av kunstnerne Sebastian Burger, Theodore Darst og Caroline Turner, som er laget i løpet av deres opphold i kunstnerboligene til Aldea.

De tre kunstnerne bor og arbeider alle i USA, men utover dette er det usikkert på hvilke andre punkter de møter hverandre, og hva vi kan vente å se i utstillingen. Tittelen gir likevel et godt hint, og pirrer nysgjerrigheten nok til at man får lyst til å ta turen!

Les mer her.