Fredag morgen våknet mange til nytt syn på St. Hanshaugen i Oslo. Dagen etter at Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokka holdt protestkonsert mot rivingsvedtaket, var Picasso-verket som utsmykker Y-blokka, «Fiskerne», stilisert og tagget på en hvit vegg noen hundre meter unna. Støtteaksjonen avviser å ha noe med taggen å gjøre, men er rørt av engasjementet. Gatekunstekspert Martyn Reed mener det like gjerne kan være en protest mot Y-blokka-entusiastene, mens graffiti-entusiast Jo Toft Brochmann mener det kan gi mer vann på mølla for de som er imot tagging. (Foto: Danby Choi.)
#oslograff

Y-blokka-inspirert tagg høster applaus: – Bedre enn Picasso

Vandalisme eller berettiget protest? Gatekunstekspert mener ny tagg i Oslo er både en aksjon for og imot Y-blokka-entusiastene.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
75,-
Årlig
795,-