Gratis med Subjekt + 1

Subjekt inviterer til ellevill klubbkveld i de historiske lokalene til Deichmanske hovedbibliotek

Det blir en kveld for historiebøkene, når Subjekt presenterer klubbkonseptene Det Gode Selskab og Skranglejazz i det som til nå har vært Oslos store hovedbibliotek. Nå flytter biblioteket ut, og vi tar fullstendig over med lasere, rå lyd og visuals.
Det blir en kveld for historiebøkene, når Subjekt presenterer klubbkonseptene Det Gode Selskab og Skranglejazz i det som til nå har vært Oslos store hovedbibliotek. Nå flytter biblioteket ut, og vi tar fullstendig over med lasere, rå lyd og visuals.
I samarbeid med Det gode selskab og Skranglejazz, inviterer vi til en fest for historiebøkene. Med Subjekt Pluss-abonnement får du gratis inngang, men skynd deg: Billettene går unna.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 7. mars inviterer Subjekt til fest i de tidligere lokalene til Deichmanske hovedbibliotek. Presentert i samarbeid med Det gode selskab og Skranglejazz.

Det minner litt om Berlins tidligere radiokringkastingshus, Funkhaus, som med årene har mistet sin opprinnelige funksjon og blitt rom for spektakulære raves og klubbkultur i stedet. Og akkurat nå, så er det nok det nærmeste du kommer.

Vi befinner oss på Hammersborg i Oslo, og befarer Oslos neste storfest. Det som til nå har vært Deichmanske hovedbibliotek er for tiden tømt for bøker, i anledning flyttingen til Bjørvika. Det som gjenstår, er et monumentalt bygg fra 1933.

For oss som til enhver tid ser etter spektakulære klubblokaler, var dette den råeste muligheten på lenge. Derfor inviterer vi, i samarbeid med klubbkonseptene Det gode selskab og Skranglejazz, til klubbkveld av dimensjoner 7. mars på Det gamle biblioteket.

Deichmanske hovedbibliotek har vært Oslos litterære storstue siden 1933. Nå har de flyttet ut. (Foto: Presse.)

Det gamle biblioteket

Forrige gang Subjekt samarbeidet med klubbkonseptene Det Gode Selskab og Skranglejazz, samlet vi 2.400 publikummere til et historisk rave i et forlatt trykkeri på Frysja. Nå har vi samlet kreftene til en ny kveld du ikke vil gå glipp av.

Annonse

Det monumentale bygget har blitt godt brukt som hovedstadens litterære storstue i nesten 100 år. Den gangen var det nok ikke så mange som kunne sett for seg at det en dag skulle bli for lite for den så raskt voksende byen vår.

Nå er bøkene pakket sammen og flyttet ut, noen få kilometer sørover mot fjordbyen, slik at det etterlatte er kunnskapen i veggene og de enorme rommene. Vi lover laser, visuals og rå lyd i en sjeldent påkostet produksjon.

I de tidligere lokalene til Deichmanske hovedbibliotek arrangerer vi en klubbkveld for historiebøkene. (Foto: Presse.)

I godt selskap

Det gode selskab og Skranglejazz er to av byens mest aktive og populære klubbkonsepter. De boltrer seg til hvert sitt rom på Det gamle biblioteket.

Fra Det gode selskab kommer Tod Louie & Solaris, Karl Fraunhofer og Thomas Refvik. På Skranglejazz sitt rom, spiller Oskar Pask, Petter Celius, Umulius og Lille Konge.

Subjekt gjør også takeover i en av lesesalene. Her lover vi beinhard techno med Harmony Korean, Hjernedød og Frida Sarto.

Vi venter over 1.000 mennesker, og «early birds»-billettene flyr unna. Billettene er tilgjengelige via Ticketmaster nå.

Med Subjekt Pluss-abonnement får du alltid en rekke fordeler. Vi har holdt av et begrenset antall plasser til våre kjære abonnenter, gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1. Det vil si at du får gratis inngang på festen 7. mars, så lenge du abonnerer på Subjekt Pluss, men i begrenset antall, og førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder. For å benytte deg av en av Subjekt + 1-plassene, må du sende en mail til pluss@subjekt.no og be om å få reservere en billett. Innen du sender mailen, må du være Subjekt Pluss-abonnent.

Deichmanske hovedbibliotek har vært Oslos litterære storstue siden 1933. Nå har de flyttet ut og til Bjørvika. 7. mars inviterer vi til historisk klubbkveld under åpningshelgen av Det gamle biblioteket. (Foto: Presse.)

Hva vet du om elektronisk musikk?

Det er ikke like åpenbart for alle, men klubb og kunnskap har mye med hverandre å gjøre. Klubbkultur og klubbmusikk er dessuten et felt med mye stolthet og en bransje mange føler eierskap til. Men hvor mye vet du om egentlig om elektronisk klubbmusikk og -kultur?

Nå har du muligheten til å overbevise oss, dine lagkamerater og de andre quizlagene i Norges første klubbquiz.

Hva heter dørvakta på Berghain, og hva begynte man å kalle house-sjangeren Kygo slo gjennom med? Hva heter den norske houselåta som tok elektroniske klubbmusikkfestivaler over hele verden med storm i 2012, og hva er navnet på DJ-en som Todd Terje parafraserer navnet sitt fra? Hvem har fått kallenavnet «The Godfather of House Music», og i hvilken by sier man at technosjangeren oppstod?

Subjekt inviterer til quiz og vorspiel på Det Gamle Biblioteket, som senere går over til ikonisk rave med Det Gode Selskab og Skranglejazz. Med quizbilletten får du inngang til den gigantiske festen inkludert. Følg med på Facebook, hvor vi oppretter et arrangement for quizkvelden. Enn så lenge kan du melde interesse på hovedarrangementer HER, og begynne med å samle quiz-troppene med mellom to og seks per lag.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar