Anders S. Solberg, «Agent (Standing Reserve)», 2019. (Foto: Anders S. Solberg.)
Vernissageguiden

De beste kunstopplevelsene i Trondheim denne uka

Vi står overfor en avslappet, men god, kunstuke i Trondheim.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillinger.

Etter forrige ukes usedvanlig mange utstillingsåpninger, er det knapt nok plass til mer i byens kunstgallerier. Vi står derfor foran en rolig uke, men Trondheim byr likevel på noe spennende.

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum åpner en ny soloutstilling i forbindelse med Meta.Morf med Ines Alpha, som kombinerer AR-teknologi med kosmetikk. På Lokal starter et nytt utstillingskonsept, der kunstutstilling kombineres med nattklubb. Flere av byens samtidskunstnere kommer sammen med DJs for å arrangere Kunstklubb, og åpningen er på torsdag.

Ines Alpha eksperimenterer med bruken av AR-teknologi som sminke. (Foto: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.)

3D-sminke og virtuelle smykker

Åpningen er avlyst av arrangøren som følge av korona-situasjonene: Ines Alpha på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum åpner lørdag 14.mars klokka 14.00 i Munkegata 3-7.

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum inviterer til soloutstillingen «Virtual jewellery and 3D makeup» med 3D-kunstner Ines Alpha. Hun startet karrieren som makeup-artist og har i senere tid eksperimentert med 3D rettet mot luksus- og skjønnhetsprodukter. Alpha har med seg fire videoer der hun bruker AR-filter for å utvide vår erfaring av kropp og skjønnhet.

AR (Augmented Reality) er en teknologi som kombinerer fysisk virkelighet med datagenerert informasjon – det kan minne om linser og filtre i applikasjoner som Instagram og Snapchat. Alpha tar i bruk AR for å viske ut grensene mellom todimensjonal sminke og tredimensjonale objekter. Utstillingen er en del av Trondheims internasjonale biennale for kunst & teknologi, Meta.Morf.

Les mer her.

Anders S. Solberg, «Agent (Standing Reserve)», 2019. (Foto: Anders S. Solberg.)

Samtidskunst møter uteliv

Kunstklubb på Lokal bar åpner torsdag 12. mars klokka 20.00 i Dronningens gate 12.

Lokal bar starter et nytt utstillingskonsept, der de utprøver muligheten for å oppdage kunst i omgivelser som står i kontrast til «den hvite kuben», som for mange kan virke fremmedgjørende. Derfor kombinerer de samtidskunst og nattklubb i konseptet «Kunstklubb». Mange forsøker å synliggjøre kunstscenen i byen, og i dette tilfellet ser resultatet ut til å bli både spennende og gøy.

Utvalgte kunstnere og DJs er har skapt en utstilling bestående av installasjoner, skulpturer, video og performance, til lyden av eklektiske DJ-sett. Utstillerne i første omgang er Anders S. Solberg, Pia Antonsen Rognes, Prins Preben, Martin Palmer, Mikalsen & Marhaug, Einar Grinde og Andreas Mandal Fortes. Blant disse finner vi en myriade av uttrykk, med alt fra ritualistiske verk til romlige gester.

Les mer her.