På Kode sine nettsider finner vi kunstnerintervju med Marit Tingleff, Torbjørn Kvasbø og Kari Dyrdal i forbindelse med utstillingen «Krefter» som ble vist på Kode i fjor. (Foto: Bergen kunsthall.)
Vernissageguiden

Dette er Bergens beste koronafrie visningsrom på nett

Kunsten er i koronakarantene, og utstillingsåpningene utsettes. Vernissageguiden gir deg derfor visningsrommene med nettsider verdt å sjekke ut.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av museer og gallerier som er best på nett.

Som så mange andre virksomheter, må også museene og galleriene stenge dørene for publikum mens vi håper på å få koronapandemien under kontroll.

Heldigvis for oss er det flere av visningsrommene som også gjør seg godt på nett, slik at vi kan få vår ukentlige kunstdose framover, selv i karantene.

Bergen kunsthalls første store utstilling i 2020 er en omfattende presentasjon av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal. Utstillingen inneholder verk fra 1970-tallet til i dag, og er presentert i en ikke-kronologisk installasjon. På kunsthallens nettsider kan man se video av utstillingen. (Foto: Bergen kunsthall.)

Bergen kunsthall

På Bergen kunsthall sine nettsider finner vi Plattform, som er Bergen kunsthall sin egen serie med presentasjoner, foredrag og debatter. Her kan man se hele 90 videopresentasjoner med noen av de fremste kunstnerne, kuratorer og teoretikere på samtidskunstscenen akkurat nå.

I tillegg kan man få innsyn i kunsthallens nyeste utstilling, ‹Fix Your Gaze On Saturn’s Rings» av Simone Fattal, gjennom en video på deres nettsider, hvor utstillingen vises sammen med et intervju med kunstneren.

Les mer her.

Utstillingen «Krefter» ble vist på Kode i fjor, og mottok strålende kritikk. På Kodes nettsider kan man se intervju med de ulike kunstnerne, samt lese om utstillingen. (Foto: Bergen kunsthall.)

Kode

Kode har også stengt alle sine museum, som totalt utgjør Norges nest største kunstsamling.

Nettsidene gir fin oversikt over både de aktuelle utstillingene, og tidligere utstillinger. Det er litt varierende hvor mye innsikt man får, men vi anbefaler særlig å sjekke ut kunstnerintervjuene med Marit Tingleff, Torbjørn Kvasbø og Kari Dyrdal, som utgjorde den storslåtte utstillingen «Krefter» som ble vist i fjor. Utstillingen mottok strålende kritikk, og dette er et perfekt tidspunkt for et lite tilbakeblikk!

Les mer her.

«Utspill» er et pågående kollektivt lydverk, som ligger tilgjengelig på Kunsthall 3,14 sine nettsider. (Foto: Kunsthall 3,14.)

Kunsthall 3,14

For de lydkunstinteresserte det kan det være interessant å sjekke ut Kunsthall 3,14 sitt pågående kollektive lydverk «Utspill».

Verket er i forlengelse av det gjennomgående temaet kunsthallen hadde i 2017. Gjennom en rekke prosjekter ble dualitet og kognitiv motivasjon undersøkt, og verkene i som har blitt plukket ut til «Utspill» sier oss noe om kulturelle verdier og gruppeidentiteter, og sannheter gitt fra ulike ståsted.

Les mer her.