Nordenfjeldske kunstindustrimuseum inviterer til digital åpning av utstillingen «Virtual jewellery and 3D makeup». (Foto: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.)
Vernissageguiden

Disse Trondheims-galleriene gir deg god kunstformidling på nett

Kunsten er i koronakarantene, og utstillingsåpningene utsettes. Vernissageguiden gir deg derfor visningsrommene med nettsider verdt å sjekke ut.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av museer og gallerier som er best på nett.

Trondheims museer og gallerier er virkelig ikke så verst når det gjelder å vise kunst digitalt. Iallfall viser de en sterk vilje til å gi publikum innsyn i utstillingene sine, nå som alle visningsrommene er stengt som følge av koronapandemien.

Vernissageguiden har trukket frem fire visningsrom som vi mener er verdt titten – også på nett.

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum inviterer til digital åpning av utstillingen «Virtual jewellery and 3D makeup». (Foto: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.)

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum

Trondheims museum for kunsthåndverk og design er virkelig på ballen om dagen. Nordenfjeldske kunstindustrimuseum beveger seg ut i ukjent terreng, og inviteres til deres første digitale åpning noen sinne!

Soloutstillingen «Virtual jewellery and 3D makeup» med 3D-kunstner Ines Alpha skulle egentlig ha åpning forrige uke, men ble naturlig nok avlyst.

Alpha startet som makeup-artist, og har i senere tid eksperimentert med 3D rettet mot luksus- og skjønnhetsprodukter. I utstillingen viser hun fire videoer hvor hun bruker AR-filter for å viske ut grensene mellom todimensjonal sminke og tredimensjonale objekter.

Det ligger litt i utstillingens natur at dette er en utstilling som gjør seg godt digitalt, og på Nordenfjelske kunstindustrimuseum sin Facebook-side finner man info om hvordan man kan delta på åpningen og utstillingen hjemmefra. Her vil de også vise små snutter med digital omvisning i museet i ukene framover.

Les mer her.

Som en del av utstillingen «No no nse nse» kan man laste ned mobilappen I Magma. Dette gjør at man kan ta en liten del av utstillingen med hjem, nå som kunsthallen er stengt som følge av koronapandemien. (Foto: Kunsthall Trondheim.)

Kunsthall Trondheim

På Kunsthall Trondheim sin Facebook-side blir vi oppfordret til å ta med oss en liten bit av deres nåværende utstillingen med hjem.

For øyeblikket viser de Jenna Sutelas sin utstilling «No no nse nse», som er kunstnerens første store separatutstilling på en internasjonal institusjon. Gjennom arbeidene sine utforsker hun kunstig intelligens, og forholdet mellom tilfeldigheter og kontroll i både organiske og ikke-organiske systemer.

Som en del av utstillingen kan man laste ned appen I Magma, en mobilapp som utfører spådommer basert på formene som skapes i de hodeformende lavalampene som er å finne i utstillingen.

Les mer her.

Bilde fra utstillingen «Se ned» av Thorbjørn Sørensen, som åpnet på Dropsfabrikken 20. februar.

Dropsfabrikken

Mens du er inne og sjekker ut de ulike nettsidene til visningsrommene i Trondheim, anbefaler vi å svippe innom det litt mindre galleriet Dropsfabrikken på dropsfabrikken.com. I alt er nettsidene deres lette å orientere seg i, samtidig som de er rause med bilder.

Blant utstillingsoversiktene finner vi innimellom linker til annet interessant stoff, som intervjuer med kunstnere og anmeldelser. Et friskt pust blant mange rare nettside-løsninger!

Les mer her.

Bilde fra utstillingen «Beyond Measure». (Foto: Jean-Baptiste Beranger.)

Trondheim kunstmuseum

Også Trondheim kunstmuseum har tatt på seg oppdraget med å dele mer av kunsten sin på sosiale medier.

Facebook-siden sin lover de høyere aktivitet, og oppfordrer også publikum til å komme med forslag til hva man ønsker å se, enten det er fra samlingen deres eller fra deres nåværende utstillinger.

I dag har de lagt ut ekstra bilder fra utstillingen «Beyond Measure», hvor kunstner Vida Lavén har skapt verdens nest største bamse og plassert den ved siden av verdens nest minste bamse.

Les mer her.