– Gedigen erfaring

Marianne Zamecznik blir ny kurator på Trondheim kunstmuseum

47-åringen kommer fra stillingen som daglig leder i Oslo Open og vil jobbe med Trondheim kunstmuseums skiftende utstillinger og kunstneriske program med tiltredning over sommeren.
Marianne Zamecznik er daglig leder for Oslo Open, men blir kurator for Trondheim kunstmuseum fra og med 1. august.
Saken er Daglig leder for Oslo Open går til Trondheim kunstmuseum.

– Vi er glade for å endelig kunne annonsere at Marianne Zamecznik blir ny kurator ved Trondheim kunstmuseum, skriver Trondheim kunstmuseum i en pressemelding fredag formiddag.

Zamecznik kommer fra stillingen som daglig leder i Oslo Open og vil jobbe med Trondheims kunstmuseums skiftende utstillinger og kunstneriske program fra og med 1. august.

Direktør Johan Börjesson fremmer Zameczniks erfaring i forbindelse med ansettelsen.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Marianne Zamecznik velkommen inn i staben på Trondheim kunstmuseum. Marianne har gedigen erfaring med å formulere og lede utstillingsprosjekter og en personlig kuratorisk stemme som kommer til å styrke kunstmuseet og Trondheim som kunstby, sier han, og fortsetter:

– Hennes brede kunnskaper og kontaktnettverk innen kunstfeltet kommer til å bidra til kunstmuseets utvikling framover.

Marianne Zamecznik (47) bor og arbeider i Oslo, Rendalen og Berlin. Siden 2015 har hun vært daglig leder for kunstfestivalen Oslo Open. Hun har sin utdannelse fra Statens håndverk-og kunstindustriskole i Oslo og Konstfack i Stockholm.

Nå flytter hun til Trondheim:

– Jeg legger et liv med mye pendling bak meg og flytter tilbake til min fødeby. Det skal bli fint å få nye kollegaer i kunstfeltet i Trondheim. Det er mye bra krefter der nå, sier hun.

– Hvorfor Trondheim kunstmuseum?

– Museet er i en spennende utvikling som jeg gleder meg til å være en del av, sier hun.

Zamecznik skriver blant annet for bladet Kunsthåndverk, hvor hun også sitter i det redaksjonelle rådet. Hun sitter også i det rådgivende rådet for Chart Design i København og i styret til Kunstkritikk. Zamecznik er kunstkonsulent for blant annet Kulturetaten i Oslo kommune og Trondheim kommune. Hun har også jobbet tidligere som produsent for Filmform i Stockholm, formidlingskonsulent på Norske tekstilkunstnere og som kunstnerisk leder på 0047 i Oslo.

Som uavhengig kurator står hun blant annet bak utstillingene «To Bee or Not to Be» (2016) på Galleri F15 i Moss, og flere, både nasjonalt og internasjonalt.