Festspillene i Bergen har tirsdag valgt å markere sin solidaritet og støtte for å sette en stopper for rasistisk motivert vold. Her er rapperen Jaa9 sammen med Bergen Filharmoniske Orkester under åpningen av Festspillene i Bergen 22. mai i år. (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix.)
Festspillene i Bergen tar pause

Avlyser seks arrangementer for å vise solidaritet med George Floyd

Den pågående festivalen arrangeres digitalt som følge av korona. Nå avlyses dagens arrangementer som følge av solidaritet med #blackouttuesday-kampanjen.
Saken er Festspillene i Bergen har tirsdag valgt å markere sin støtte for å sette en stopper for rasistisk motivert vold.

Etter planen skulle Festspillene hatt seks arrangementer tirsdag, fem digitale og ett per telefon. Ingen av dem vil bli gjennomført.

Markeringen støtter initiativet «The Show Must Be Paused», eller #BlackoutTuesday, som ble startet av Brianna Agyemang og Jamila Thomas fra Atlantic Records og har spredd seg i rekordfart i løpet av få dager.

– Festspillene i Bergen har sammen med resten av verden hørt og sett protestene etter George Floyds død. Vi står sammen med den internasjonale musikkindustrien om å støtte #blackouttuesday tirsdag 2. juni. Det kommer derfor ikke noen nye konserter eller forestillinger fra oss i kveld, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Årets festspill vises gratis på internett og er spilt inn uten publikum i salen grunnet smittevernhensyn.

– Når Festspillene i år er nesten heldigitale, og vi ser at vi når ut langt utenfor Norges grenser, er det riktig av oss å delta i en slik internasjonal markering, sier Beyer.

Festspillene i Bergen avsluttes onsdag med en konsert fra Oslo-Filharmonien og pianisten Leif Ove Andsnes. Denne konserten vil gå som planlagt, og de digitale arrangementene som ikke vises tirsdag kveld, vil få nye sendetidspunkt onsdag.

For forestillingen «This Evening’s Performance Has Not Been Cancelled», som presenteres av Bergen Nasjonale Opera og kan oppleves per telefon, får publikum en ny sjanse 12. juni.