Et bredt spekter

Stor hyllestkonsert for Oslo pride og 50-årsjubileet

Silya og Per Sundnes er konferansierer for «For en stemme!-konserten i Operaen under Oslo pride. (Foto: Gitte Johannessen/NTB.)
Silya og Per Sundnes er konferansierer for «For en stemme!-konserten i Operaen under Oslo pride. (Foto: Gitte Johannessen/NTB.)
Silya og Per Sundnes leder showet når Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret slår til med 50-årspresang til pride.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Pride-markeringen feirer 50-års jubileum og åpnes med konsert i Operaen den 19. juni.

I 2024 er det 50 år siden den første pride-markeringen i Oslo. 19. juni skal en stjernespekket konsert i Operaen åpne hele den ukelange feiringen.

Det loves et bredt spenn av sjangre, fra opera, joik, jazz, strupesang til pop og kveding, fremført av artister, Operaens barnekor og KORK.

Vil hylle viktige stemmer

Medvirkende er Ane Brun, Jarle Bernhoft, Bjørn Tomren, Mahsa Vahdat, Kim Rysstad, Samuel Mariño – Sopranista, Adrian Angelico, Sofie Asplund og Yngve Søberg.

– De siste femti årene har det vært utrolig mange viktige stemmer som har ropt ut for skeives rettigheter her i Norge. Nå skal vi hylle alle disse stemmene. Dette blir en fantastisk konsert som alle bør få med seg, sier leder i Oslo pride, Dan Bjørke, om konserten.

Annonse

Den skal også sendes på NRK 29. juni, samme dag som den store pride-paraden.

Les også: Vil kaste ut pride fra barnehagen

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar