Med Lambda som motiv

Munchmuseet i Bjørvika på frimerke

Posten gir ut et frimerke for å markere at nytt Munchmuseum. Her etter avduking med Munch-direktør Stein Olav Henrichsen. (Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix.)
Posten gir ut et frimerke for å markere at nytt Munchmuseum. Her etter avduking med Munch-direktør Stein Olav Henrichsen. (Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix.)
Postens nyeste frimerke ble lansert onsdag på toppen av merkets motiv – det nye Munchmuseet i Bjørvika.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nytt frimerke har Lambda som motiv.

Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet, sto for avdukingen som skjedde ute på museets takterrasse i 13. etasje med utsikt over hele byen.

Fra taket kan man også se mot Ekebergåsen, der Edvard Munch etter all sannsynlighet fanget motivet som senere skulle bli «Skrik».

Det er grafisk designer Enzo Finger som har laget motivet. (Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix.)

Frimerket er designet av grafikeren Enzo Finger, som har latt seg inspirere av nevnte verdenskjente maleri da han laget himmelen på merket. Det har verdien 26 kroner og gis ut i et opplag på 210.000.

Det nye Munchmuseet, som åpner til høsten, er et av de største museene i verden viet én enkelt kunstner. I arkitekturkonkurransen ble Juan Herreros’ forslag Lambda utpekt som vinner.

Annonse

Museet består av en tårnbygning på 13 etasjer omkranset av et podium på tre etasjer. Tårnet fungerer som et kombinert utstillings- og publikumstårn.

I podiet på tre etasjer er det publikumsarealer med lobby, arealer for skiftende utstillinger, leserom og forskningsbibliotek. I toppetasjene er det takterrasser mot øst og vest.

I museet kan publikum til enhver tid oppleve Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med verk av andre kunstnere.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar