Sommerutstillingen til galleri ismene legger fokus på sentrale kunstnere fra Trondheim og Trøndelag. Her ser vi et verk av Lars Tiller fra 1950. (Foto: Galleri Ismene.)
Vernissageguiden

De beste utstillingene Trondheim har å by på akkurat nå

Det er nok av god kunst i Trondheim om dagen. En calypso-inspirert utstilling og en presentasjon av regionens største kunstnerstjerner er noe av det. Her er tre utstillinger du bør se.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av de beste utstillingene.

I Trondheim har det åpnet nye utstillinger i to av byens største visningsrom.

På TKM Gråmølna inviteres det til intet mindre enn en utstillingen som er inspirert av den karibiske musikksjangeren calypso, laget av den hyperaktuelle kunstneren Faldabi.

Også Nordenfjeldske kunstindustrimuseum slår til med en stor utstilling som på ulikt vis omhandler begrepet tid, og kan være et fint tilskudd i folks ellers travel hverdag.

Galleri Ismene er også aktuell med en sommerutstilling som hyller regionale kunstnere.

Til utstillingen «Birds of metal» har kunstneren Fadlabi latt seg inspirere av den karibiske musikksjangeren calypso. (Foto: Fadlabi.)

Musikk-inspirert utstilling

«Birds of metal» av Cassuis Fadlabi på TKM Gråmølna står fram til 18. oktober i Trenerys gate 9.

I sin nye utstilling på Trondheim kunstmuseum avdeling Gråmølna har Cassius Fadlabi latt seg inspirere av den karibiske musikksjangeren calypso.

«I denne utstillingen skal jeg male som om jeg synger calypso. Jeg skal fortelle historier om migrasjon, om politikk, om min egen identitetskrise. Jeg vil snakke om mine barn og mine feilslåtte kjærlighetsforhold.»

Slik lyder ordene fra kunstneren selv, som har et nært forhold til sjangeren, og har brukt mye av sin tid på å forstå opprinnelsen og funksjonen av den.

I kjent stil har Fadlabi fylt Gråmølna sine lokaler med fargesterke malerier, hvor større politiske spørsmål blandes med nære og personlige erfaringer.

Les mer her.

Utstillingen «Ta deg tid» på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum oppfordrer publikum til å ta en pause fra den travle hverdagen. (Foto: Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.)

Opplev tiden annerledes

«Ta deg tid» på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum» står fram til 31. januar 2021.

Utstillingen «Ta deg tid» er en sammensetning av kunstverk og gjenstander som på ulikt vis sier oss noe om fenomenet tid. Her blir du presentert for alt dra eksentriske urverk, materialer i oppløsning og symboler på liv og død.

I tittelen ligger det en oppfordring til å ta en liten pause fra den travle hverdagen, og heller tre inn i tidssone der tiden oppleves annerledes.

Det blir ingen åpne omvisninger i denne utstillingen, men kurator Solveig Lønmo har spilt inn lydfortellinger til både barn og voksne som man kan høre på sin egen mobiltelefon mens man ser utstillingen – eller hjemme i ro og fred.

Les mer her.

«Nature morte» (1948), akryl på plate, av Lars Tiller.

Fra galleriets samling

Sommerutstilling på Galleri Ismene står til august i Ilevollen 34.

Årets sommerutstilling på Galleri Ismene består av verk som er samlet gjennom Trondheims-galleriets snart førtiårige historie.

Utstillingen legger fokus på sentrale kunstnere fra Trondheim og Trøndelag, og viser verk av blant annet Lars Tiller, Håkon Bleken, Håkon Gullvåg og Kjell Erik Killi Olsson.