Josefine Lyche er en av utstillerne i Kraft sin nye sommerutstilling. (Foto: Kraft.)
Vernissageguiden

Disse utstillingene i Bergen bør du få med deg akkurat nå

Erotiske Picasso-tegninger og stedssensitive lysskulpturer er noe av det du kan se i Bergen om dagen.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av de beste utstillingene.

Ettersom at vi snart går inn i sommerferien, kombinert med at vi nettopp har begynt å tre ut av koronarestriksjonenes rammer, er det ikke akkurat flust med nye utstillingsåpninger i Bergen. Men det er noen, og heldigvis for bergenserne er det også snakk om noen riktig så spennende også.

På Kode vises nå «Pablo Picasso. Suite 347», som består av en serie med unike grafiske arbeider av Pablo Picasso, som er sjelden å se i sin helhet. På Kraft kan du oppleve den nyåpnede sommerutstillingen deres, som består av tre utstillinger med henholdvis Brit Dyrnes, Josefine Lyche og Michal Fargo.

«Succession» 1968 av Pablo Picasso/BONO 2019. (Foto: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.)

Erotiske Picasso-verk

«Pablo Picasso. Suite 347» på Kode 2 står fram til 20. september.

Utstillingen «Pablo Picasso. Suite 347» ble først vist på Henie Onstad kunstsenter tidligere i vår, og mottok strålende kritikk fra en rekke anmeldere.

Nå er den utstilt på Kode, og skal stå helt frem til 20. september.

Utstillingen viser en nokså unik serie med grafiske Picasso-arbeider, kalt «Suite 347». Den spanske kunstneren (1881-1973) var praktiserende kunstner helt til det siste, og disse arbeidene er blant hans aller seneste verk. Han var intet mindre enn 87 år da han produserte denne serien.

Serien har sjelden blitt vist i sin helhet, og ble tidligere sensurert på grunn av sitt eksplisitte erotiske innholdet.

Les mer her.

Brit Dyrnes er aktuell med utstillingen «Hva bærere jeg med meg?» på Kraft, hvor hun stiller ut en rekke helt nye arbeider. (Foto: Kraft.)

Sommerutstilling på Kraft

Trippelutstilling på Kraft står fram til 9. august i Vågsallmenningen 12.

Nok en gang inviterer Kraft til trippelustilling, som også blir deres første siden de måtte stenge dørene i midten av mars som følge av pandemien.

Utstillerne denne gangen er Brit Dyrnes i Galleriet, Josefine Lyche i Hvelvet og Michal Fargo i Prosjektrommet.

Dyrnes viser helt nye keramiske arbeider i utstillingen «Hva bærer jeg med meg?», mens Lyche viser frem tre stedssensitive lysskulpturer i utstillingen «Jærtegn». Fargo på sin side utforsker grensen mellom det organiske og syntetiske, og det forhistoriske og moderne, i en serie keramiske arbeider.

Les mer her.